Het Nationaal Tennis Centrum.
Het Nationaal Tennis Centrum. Henk Koster

Gemeente Amstelveen ondersteunt tennistoernooien

31 mei 2022 om 11:00 Tennis

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen ondersteunt drie tennisevenementen. Het gaat om Het Amstelveen Women’s Open in juli, en Het Nationaal Kampioenschap alsmede Het Nationaal Kampioenschap Rolstoeltennis aan het eind van het jaar. 

“Mooie evenementen die bijdragen aan inclusie en het stimuleren van de sport in Amstelveen”, zegt wethouder Herbert Raat. De tennistoernooien worden georganiseerd door de KNLTB en worden gehouden op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. De gemeente verstrekt per evenement 5.000 euro subsidie. De toernooien zetten Amstelveen op de kaart, maar belangrijk zijn ook de evenementen eromheen voor de Amstelveense inwoners.

SIDE EVENTS Rond de toernooien komen er scholenprogramma’s en Kids Days, waarop kinderen naar toptennis kunnen kijken. Daarnaast zijn er moeder-dochteractiviteiten, een ouderenprogramma, (rolstoel) clinics en kunnen Amstelveners in contact komen met topspelers en - speelsters. Op deze manier levert de gemeente een bijdrage aan de sportbeleving, sportstimulering en sportbeoefening in Amstelveen. “Bovendien maken we duidelijk dat je ook met een beperking kunt sporten en topsport kunt bedrijven”, zegt Raat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie