Vertegenwoordigers van sportverenigingen met elkaar in gesprek.
Vertegenwoordigers van sportverenigingen met elkaar in gesprek. Naomi Heidinga

Eerste editie van Verenigingscafé; sportclubs ontmoeten elkaar

4 april 2023 om 15:08 Sport

AMSTELVEEN Meer dan 50 vertegenwoordigers van sportverenigingen waren maandagavond aanwezig bij het eerste Verenigingscafé georganiseerd door AmstelveenSport en de gemeente Amstelveen samen. Doel was elkaar te leren kennen, te leren van elkaar en eventueel samenwerkingen op te zoeken waar dat kan.

Het Verenigingscafé in de US Open-zaal van NTC de Kegel geopend door wethouder Herbert Raat (Sport) en directeur van AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur. Zij gingen onder meer in op het thema van de avond: ‘Hoe kunnen we zo goed mogelijk samenwerken?’ Dit kan volgens beiden bereikt worden door de kennis die bij verschillende verenigingen aanwezig is met elkaar te delen en zo te kijken hoe ze elkaar kunnen helpen en versterken. Van daaruit wordt gekeken hoe AmstelveenSport en de gemeente Amstelveen daarbij ondersteuning kunnen bieden.

ELKAAR VERSTERKEN

“We zijn heel blij met de grote opkomst van sportverenigingen deze avond. Daaruit blijkt dat er behoefte is aan het onderling uitwisselen van ervaringen en ideeën,” zegt wethouder Raat. “Hiermee kun je elkaar versterken en verder helpen. We kijken terug op een geslaagde avond. Volgend jaar organiseren we een bijeenkomst waarbij we sport en kunst & cultuur samenbrengen. Want een kijkje in de keuken nemen bij een geheel andere tak van sport brengt je op verrassende ideeën en kan resulteren in bijzondere samenwerkingen.”

OPTIMAAL GEBRUIK

Tijdens het Verenigingscafé gaf Tjipke Bokma (beleidsmedewerker sport van de gemeente) uitleg over het sportaccommodatieplan lichtte Joris van Soerland (Coördinator Sportakkoord)het lokaal sportakkoord toe. Daarna gingen de aanwezige sportverenigingen in kleine groepen met elkaar in gesprek. Dit gebeurde aan de hand van thema’s: financiën, leden en vrijwilligers. Zo werd er met elkaar nagedacht over hoe kosten bespaard kunnen worden of extra inkomsten gegenereerd kunnen worden. Ook werd besproken hoe de beschikbare ruimte om te sporten nog optimaler gebruikt kan worden. Het thema ‘vrijwilligers’ werd in de diverse groepen uitvoerig besproken. Immers elke club kan niet zonder de inzet van deze medewerkers. Er werden ervaringen  gedeeld hoe je van een lid een trouwe enthousiaste vrijwilliger kan maken.

VOLGEND VERENIGINGSCAFÉ

“Vanavond heb ik gezien dat de bereidheid om van elkaar te leren en te helpen groot is,” zei Heleen van Ketwich Verschuur na afloop. “Bij verenigingen zit veel kennis. Hoe waardevol is het om dit met elkaar te delen. Na deze succesvolle avond organiseren we maandag 18 september opnieuw een verenigingscafé. We zien dan graag veel verschillende verenigingen, zodat nog meer ervaringen en inzichten gedeeld kunnen worden. En natuurlijk zou het mooi zijn als er dan nog meer samenwerkingsverbanden tussen verenigingen ontstaan.”

Wie meer informatie wil of een uitnodiging voor het volgende Verenigingscafé wil ontvangen kan een e-mail sturen naar info@amstelveensport.nl


Opening van de bijeenkomst door sportwethouder Herbert Raat en directeur AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur. - Naomi Heidinga

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie