Schooldam team De Cirkel met hun beker voor de derde plek.
Schooldam team De Cirkel met hun beker voor de derde plek. Foto: Hiroshi Fukunari

Basisschool De Cirkel pakt brons op kampioenschap Noord-Holland Schooldammen

20 februari 2023 om 12:00 Sport

AMSTELVEEN Amstelveense basisschool De Cirkel heeft zaterdag 18 februari in Heerhugowaard met het welpen schooldamteam een derde plek behaald in de kampioenschappen van Noord-Holland. Het welpen team (uit groep 6A en 4A) van de Cirkel uit de wijk Middenhoven bestond uit Sho, Chase, Joaquin en Koh. Zij streden samen tegen circa dertig andere basisscholen om het provincie kampioenschap, ook stond plaatsing voor de halve finale van Nederland op het spel.

Acht ronden werden er gespeeld met telkens een wedstrijd van vier spelers tegen vier spelers. Het team van De Cirkel verloor slechts eenmaal, speelde drie keer gelijk en wist maar liefst vier keer te winnen. Na winnaar De Rank uit Julianadorp en Liduina uit Haarlem werd door De Cirkel uit Amstelveen een mooie derde plaats behaald en mocht het team een grote Trophy in ontvangst komen nemen op het podium. 

Daarmee hebben zij ook de halve finale van Nederland gehaald, die op 15 april gehouden zal worden. Nu zullen er nog ongeveer twee maanden resteren om extra goed te trainen. Met ondersteuning van damclub HDC uit Haarlem en een aantal extra ingelaste trainingen zal voorbereid gaan worden om kans te maken op een finale plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie