Xanne van Lijf.
Xanne van Lijf. Aangeleverd

Judoka Xanne van Lijf wederom Nederlands Kampioen onder 18 jaar

13 februari 2023 om 13:03 Sport

AMSTELVEEN/DEN HAAG Afgelopen zaterdag werden de Nederlandse judo kampioenschappen in Den Haag gehouden voor de judoka’s tot 18 jaar. De 15- jarige Xanne van Lijf uit Wilnis heeft haar titel zeer knap geprolongeerd. Zij is lid van Judo Club Amstelveen.

Xanne was de eerste ronde vrijgeloot en wist haar tweede en derde ronde op de grond te winnen door haar tegenstandsters af te laten tikken. De halve finale wist ze vervolgens met overmacht te winnen. Na een mooie worp kreeg ze haar tegenstandster meteen in de houdgreep. Hierdoor kon zij energie sparen voor de finale.

In de finale moest zij het opnemen tegen haar 17-jarige teamgenoot Kiki. Op de grond kwam Xanne in een houdgreep terecht maar wist hier zeer knap uit te komen om vervolgens de score te openen met een waza-ari (half punt). Vervolgens heeft Xanne de wedstrijd vakkundig uitgejudood en werd zij wederom kampioen van Nederland. Aanstaande vrijdag vertrekt Xanne naar Spanje voor de eerste Europacup wedstrijd van dit seizoen.

Het is Xanne haar droom om uiteindelijk deel te nemen aan de olympische spelen en hier een gouden medaille te halen.

TOPJUDO AMSTERDAM

In totaal stonden er die dag 339 judoka’s op de mat, waarvan 20 judoka’s van TopJudo Amsterdam. Vanuit meer dan 15 judoclubs uit de regio, waaronder Judo Club Amstelveen, komen de meest ambitieuze judotalenten naar TopJudo Amsterdam om daar samen te trainen en beter te worden. Ze volgen daar een intensief programma, maar blijven daarnaast ook lid van hun eigen club. Sinds mei 2021 is TopJudo Amsterdam verkozen tot een van de zestien talentpartners van de Judo Bond Nederland. 

Xanne van Lijf op het hoogste podium.
Xanne van Lijf (wit).
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie