KVA is een van de genomineerden voor de titel Vereniging van het Jaar.
KVA is een van de genomineerden voor de titel Vereniging van het Jaar. KVA

Nominaties Sportploeg v/h Jaar: KVA, Amstelveen Heemraad en Chung Do Kwan

30 januari 2023 om 11:32 Sport

AMSTELVEEN Voetbalvereniging Amstelveen Heemraad, Korfbal Vereniging Amstelveen (KVA) en Taekwondoschool Chung Do Kwan zijn genomineerd voor de titel Sportploeg van het Jaar. Wie deze titel wint wordt op vrijdag 10 februari tijdens het Amstelveens Sportgala bekendgemaakt. De drie genomineerde verenigingen kregen de meeste stemmen van de jury die voor deze categorie is ingesteld.

De jury voor de categorie Vereniging van het Jaar had de zware taak om uit alle inzendingen drie verenigingen te nomineren. “Het sportaanbod in Amstelveen is enorm dankzij veel mooie verenigingen, die eigenlijk stuk voor stuk deze prijs verdienen. Maar de jury heeft een keus moeten maken. Dit op basis van de volgende criteria: hoe is de samenwerking met andere verenigingen, organisaties, school of buurt/wijk, hoe worden van kwetsbaren betrokken bij de vereniging en wat wordt er gedaan op het gebied van topsport en talentontwikkeling. De drie genomineerde verenigingen wisten op deze punten de meeste stemmen van de jury te behalen,’ aldus AmstelveenSport.

Tijdens het Amstelveen Sportgala wordt bekendgemaakt welke van deze drie verenigingen zich Vereniging van het Jaar 2022 van de gemeente Amstelveen mag noemen. Daarnaast worden Amstelveense kampioenen gehuldigd, worden de Sporter en Talent van het jaar gekozen, wordt de Peter Post Oeuvreprijs uitgereikt en worden coaches en vrijwilligers van sportverenigingen in het zonnetje gezet. Het Amstelveen Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.

Het Amstelveen Sportgala vindt op 10 februari plaats in het Hermann Wesselink College. De voorbereidingen zijn inmiddels volop bezig. AmstelveenSport heeft eerder al de genomineerden voor de titels Sporter en Talent van het Jaar bekend. IN de categorie Sporter van het Jaar zijn dat: paralympisch wielrenner Daniel Abraham Gebru, hockeyster Felice Albers en zwemster Kira Toussaint. In de categorie Sporttalenten zijn dat: Lexi Muggleton (rugby), Jenna Telles (karate) en Isabel van den Berg (atletiek).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie