Brendan Willems in actie
Brendan Willems in actie Sandra Dijkstra

Tréville schermers pakken medailles in Alkmaar

18 april 2022 om 00:21 Sport Deel je nieuws

Op 16 april hebben de wedstrijdschermers van Tréville meegedaan op het Ludus & Gladius toernooi voor jeugd en senioren in Alkmaar.

Bij de jeugd U14 schermde Samuel den Breejen, en bij de U12, Anna Dijkstra, Luuk de Groot en Brendan Willems (U12) om de prijzen. Alle schermers hebben 2 sterke poulerondes geschermd met mooie overwinningen. Samuel heeft pech gehad door meteen tegen een van de sterkste tegenstanders te moeten schermen.  Hij heeft toch een mooi 9e plaats gehaald. Bij de U12 hebben Brendan en Luuk allebei hun eerste eliminatie winst geboekt! Brendan won ruim met 10-2; bij Luuk was het heel spannend maar hij wist de partij naar zich to te trekken en won 7-6. De 2e eliminatie was helaas het eindstation, maar de jongens behaalde de 12e en 14e plekken! Anna schermde ook 2 poulerondes; daarna schermde de jongens en meisjes apart.  Anna schermde ijzersterk en haalde de finale.  Met haar mooie trefzeker parade riposte, heeft Anna ruim gewonnen van haar tegenstander uit Zweden. Goud voor Anna!

Bij de dames degen heeft Sandra Winstanley de 6e plaats behaald.  In een sterke deelnemersveld bij de heren floret senioren schermde voor Tréville: Michael Dijkstra, Thomas Dijkstra, Julian Haasbeek, Koen Man, Patrick Post, Sam van den Berg, Lucas van de Sande en Koen Walet. Alle schermers hebben 2 sterke poulerondes geschermd en vervolgens won iedereen de 1e eliminatie ronde. Sam werd uitgeschakeld door de latere winnaar, maar de overige schermers hebben weer gewonnen. Julian, Koen M en Lucas haalde de T16. Thomas en Patrick haalde de T8 door 3 eliminaties op rij te winnen. In de kwart-finales verloor Thomas van zijn broer Michael, en verloor Patrick van Sem Genbrugge (BEL), die ook wekelijks afreist uit België om te trainen bij Tréville. Michael en Koen W stormde door en konden pas in de halve-finales gestopt worden; Koen W verloor van Sem Genbrugge en Michael verloor van voormalig Nederlands kampioen en toernooiwinnaar Rohlfs (SCA). Brons voor Koen W en voor Michael, en zilver voor Sem G.

Trainer Pascal Kenter is trots op de aanstormend talent en ook op de prestaties van de wedstrijdschermers “heel fijn dat er weer op alle niveau’s met veel plezier geschermd wordt, van de jongste jeugd tot aan de veteranen!”.

Kom jij ook eens schermen? Er wordt op 5 middagen en avonden per week getraind in Amstelveen, Uithoorn en Amsterdam. Een proefles is mogelijk vanaf 6 jaar. Kijk op Facebook of Instagram naar Schermschool Tréville.