Samuel den Breejen (Tréville) in actie
Samuel den Breejen (Tréville) in actie Heleen den Breejen

Tréville schermers pakken 2x goud en 1x zilver in Sassenheim

11 april 2022 om 23:00 Sport Deel je nieuws

9 schermers van Tréville hebben op 10 april met succes meegedaan op het Rijnland toernooi voor jeugd in Sassenheim.

Bij de gecombineerde leeftijdscategorieen U20 & U17 schermde Koen Man, Sam van den Berg, Koen Vrijburg en Bence Barens.  Alle schermers hebben een sterk pouleronde geschermd. De 1e eliminatie ronde werd helaas het eindstation for Bence, verslagen door een sterke tegenstander uit België. Koen V won ruim met 15-8 maar werd in de T8 ronde uitgeschakeld door teamgenoot Sam. Sam won vervolgens in de halve-finale met 15-10. Ook Koen M schermde sterk en haalde de finale door zijn eliminaties ruim te winnen. In de finale stonden Sam en Koen M tegenover elkaar op de loper. Het werd een zinderende strijd, uiteindelijk in het voordeel van Sam, die goud won! Ook een gouden trofee voor Koen M, als best geplaatste U20 schermer.

Bij de U14 schermde Pedro Gomes en Samuel den Breejen. Beide jongens haalde de T8; na het boeken van mooie winstren in de 1e eliminatie ronde. Voor allebei was de volgende tegenstander een maatje te groot.

Luuk De Groot en Brendan Willems schermde bij de U12. Luuk schermde zijn 1de individuele toernooi; hij maakte veel mooie treffers en heeft een partij gewonnen; Brendan won er drie. In een sterke deelnemersveld waren de jongens allebei bij de T16 uitgeschakeld; echter is er veel geleerd en ervaring opgedaan.

Anna Dijkstra schermde bij de meiden U12. Zij schermde heel sterk en haalde de finale. Het werd een hele spannende strijd. Anna wist een 3-7 achterstand in te halen, waardoor de score 8-8 werd toen de tijd voorbij was. In de verlenging raakte Anna haar aanval helaas niet, en verloor nipt met 8-9. Toch zilver voor Anna!

Van de jongste jeugd tot aan de veteranen wordt er bij Tréville weer met plezier geschermd! Dit wordt ook mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers onder de oudere jeugdleden.  Assistent coach Lucas van de Sande heeft de jongere jeugdschermers begeleid bij dit toernooi, en Julian Haasbeek en Koen Walet hebben de hele dag gejureerd. De ouders zorgen voor het aanmoedigen, vervoer en eten. Zo helpt iedereen elkaar en maken we samen een leuke en leerzame dag van!

Kom jij ook eens schermen? Er wordt op 5 middagen en avonden per week getraind in Amstelveen, Uithoorn en Amsterdam. Een proefles is mogelijk vanaf 6 jaar. Kijk op Facebook of Instagram naar Schermschool Tréville.