Tréville schermers in actie
Tréville schermers in actie s.v. En Cavant

Tréville schermers pakken 2x goud en 1x brons in Volendam

14 maart 2022 om 22:58 Sport Deel je nieuws

De wedstrijdschermers van Tréville hebben in het weekend van 12-13 maart met succes meegedaan op het En Cavant toernooi voor jeugd en senioren in Volendam.

7 Tréville schermers streden voor de titel bij de heren floret senioren: Michael Dijkstra, Thomas Dijkstra, Julian Haasbeek, Koen Man, Patrick Post, Sam van den Berg en Lucas van de Sande. Alle schermers hebben 2 sterke poulerondes geschermd. De 1e eliminatie ronde werd helaas het eindstation for Sam en Lucas. Julian en Koen wonnen en haalde de T16, en Patrick haalde de T8 door 2 eliminaties ruim te winnen met 15-0 en 15-6; in de kwartfinale verloor hij nipt. Thomas won 3 eliminaties op rij maar moest daarna genoegen nemen met brons, na verlies in de halve-finale tegen zijn broer Michael. Michael bleef de hele dag onverslagen en hij won goud met 15-10 in een zinderende strijd tegen Joemrati (HS). 

Bij de jeugd schermde Tomi Fric (U17), Samuel den Breejen (U14 en U17), Anna Dijkstra (U12) en Brendan Willems (U12) om de prijzen. Tomi schermde 2 perfecte poulerondes en boekte vervolgens 2 ruime overwinningen. Pas bij de halve finale werd het spannend. Toch wist Tomi deze partij naar zich toe te trekken en maakte de beslissende treffer met een fraaie aanval;15-14 winst. In de finale was Tomi te sterk voor tegenstander Nooij (SCA) met een eindscore van 15-10 pakte Tomi de 2de gouden medaille voor Tréville. 

In hun leeftijdscategoriëen haalde Samuel en Anna de T8. Samuel schermde heel sterk en won zijn 1e eliminatie ruim met 15-2. De volgende tegenstander was een maatje te groot; Samuel heeft goed gestreden maar verloor met 9-15. Anna liet zien dat ze hard getraind heeft de afgelopen maanden en werd het hoogste geplaatste meisje bij de U12 categorie. Brendan schermde zijn 2de toernooi; hij maakte veel mooie treffers en heeft een aantal partijen gewonnen. De jeugdtalenten komen eraan!

Na 3 seizoenen die deels of volledig afgeblazen zijn door Corona, zijn de Tréville schermers weer actief op alle niveau’s: de topschermers maken zich op voor de jeugd wereldkampioenschappen in Dubai, de andere wedstrijdschermers doen mee met nationale toernooien en een interlands-trainingstage. Van de jongste jeugd tot aan de veteranen wordt er weer met plezier geschermd!

Kom jij ook eens schermen? Er wordt op 5 middagen en avonden per week getraind in Amstelveen, Uithoorn en Amsterdam. Een proefles is mogelijk vanaf 6 jaar. Kijk op Facebook of Instagram naar Schermschool Tréville.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie