Forse nederlaag voor RODA´23 tegen Schoten

21 februari 2018 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN RODA '23 (de nummer 2 in 3C) liep zondag tegen een zware nederlaag aan in het uitduel tegen subtopper Schoten. NFC won op de valreep van RCH en blijft koploper in 4E.

ZONDAGVOETBAL

3C Schoten - RODA '23 7 - 0 ( 2 - 0 )

RODA '23 kwam er in de uitwedstrijd bij Schoten niet aan te pas. Het werd een forse nederlaag die voor een deel te wijten was aan de instelling van de spelers in de eerste helft. De thuisploeg pakte de zaken goed aan en kwam al in de 13de minuut op een 1-0 voorsprong. Schoten vergrootte zijn voorsprong na 28 minuten spelen tot 2-0. Na de pauze was het al snel weer raak voor schoten dat in de 4de minuut na rust op een 3-0 voorsprong kwam. Daarna werd de score regelmatig opgevoerd. In de 66ste minuut werd het 4-0 en tien minuten voor tijd wees het scorebord de stand 5-0 aan. En nog was de doelpuntenhonger van de gastheren niet gestild. Met nog twee doelpunten werd het 7-0, een onverwacht zware nederlaag.

3C Sporting Martinus - De Kennemers 1-1 (0-1)

Het was zondag zeker niet de beste wedstrijd van Sporting Martinus. In de eerste helft verzuimde de Amstelveense ploeg om de tegenstander onder druk te zetten. De Kennemers kregen een paar goede mogelijkheden en een daarvan werd benut. Onhoudbaar voor doelman Wutrich verdween de bal in het net, 0-1. Dat was ook de ruststand. Na de rust kregen de supporters van Sporting Martinus alsnog waar voor hun geld. Na de peptalk van trainer Ron Gerlof betrad een gemotiveerd team de grasmat en dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Een kwartier voor het einde werd de achterstand weggewerkt. Na een hoekschop belandde de bal bij Niek Koning die Siem Klok goed aanspeelde. Die scoort fraai 1-1. Dat werd ook de eindstand.

3C Ouderkerk - Velserbroek 4-1 (3-0).

Ouderkerk maakte zondagmiddag korte metten met Velserbroek. Het team van trainer Lex van der Horst nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. Velserbroek werd onder druk gezet. De eerste waarschuwing voor de gasten was een kopbal van Remy van Luijn op de bovenlat. En in de 29ste minuut was het raak. Na een snelle en goed uitgevoerde aanval zette Desley Douglas scherp voor waar Paul Hilbrink goed stond opgesteld. Hij gleed de 1 - 0 binnen. Velserbroek probeerde het af en toe met counters maar Ouderkerk bleef de bovenliggende partij. Na precies 37 minuten resulteerde dat in de tweede goal van de Ouderkerkers. Na opnieuw een snelle aanval bereikte Michel Melissen Kai de Jong die voor 2-0 zorgde. Dat werd ook de ruststand. Twaalf minuten was de tweede helft oud toen Desley Douglas na aangeven van Kai de Jong met een hard schot de 3-0 op het scorebord zette was de wedstrijd in feite gespeeld. Maar Thijmen van den Brink had nog iets moois in petto. Na in de diepte te zijn aangespeeld door Paul Hilbrink scoorde hij met een wonderschone lob, 4-0. Het lukte Velserbroek om nog een eretreffer te scoren waardoor de eindstand 4-1 werd.

4E NFC - RCH 1-0 (0-0)

De wedstrijd tussen NFC en RCH moest worden afgewerkt op een zwaar bespeelbaar hoofdveld waarvan de vorst nog niet helemaal uit de grond was verdwenen. NFC was zonder meer de bovenliggende partij maar kampte met het probleem dat de vele kansen niet werden benut. Zeker drie opgelegde kansen werden om zeep gebracht. Met een beetje meer geluk had de ploeg van trainer Ruud Visser al voor rust een voorsprong kunnen nemen. De pauze kwam dus met een 0-0 stand. Ook in de tweede helft duurde het heel lang voor dat NFC de belangrijke punten binnen had. Enkele minuten voor tijd tikte Kees Riker na een voorzet van Nico Sergiou beheerst de 1-0 binnen. Door dit resultaat blijft NFC koploper in 4D.

5C Nautilus - HYS 1 - 3