Opnieuw nederlaag Amstelveen, AMVJ deelt punten met Buitenveldert

14 februari 2018 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN In de derby tussen AMVJ en Buitenveldert deelden beide teams zaterdag de punten in de tweede klasse. Amstelveen Heemraad leed opnieuw een nederlaag. Ouderkerk had in de vierde klasse geen kind aan RAP. Sporting Martinis haalde een moeizame overwinning op Amsterdam, Rkavic ging zwaar onderuit bij Hertha en Roda´23 verloor van koploper CTO´70.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ - Buitenveldert 1-1 (1-0)

Waar de vorige wedstrijd tussen deze twee teams eindigde in een forse nederlaag voor AMVJ, deden ze nu niet voor elkaar onder. AMVJ kwam op een 1-0 voorsprong toen een voorzet van Dennis Frijn fraai werd binnengekopt door Daan van Hees. Ook in de tweede helft bleef het een leuke wedstrijd van twee elftallen die aan elkaar gewaagd waren. AMVJ verzuimde enkele goede mogelijkheden te benutten. Twintig minuten voor het eindsignaal kwam Buitenveldert langszij, 1 - 1. Dat was ook de eindstand.

2A DVVA - Amstelveen Heemraad 2-0 ( 0-0)

Opnieuw verlies voor Amstelveen Heemraad. De wedstrijd kende een eerste helft zonder echt spannende momenten en er werd niet gescoord. In de tweede helft was Amstelveen dichtbij een goal maar de binnenkant van de paal verhinderde een treffer van Maarten Zwaan. Job Arnz van DVVA was in 87ste minuut wel trefzeker. Drie minuten voor het einde werd de strijd definitief beslist in het voordeel van DVVA. Timon Hazewinkel zorgde voor de eindstand van 2-0.

4D Ouderkerk - RAP 6-0 (4-0)

Ouderkerk was in dit duel veel te sterk voor RAP. De ploeg van trainer Peter Grifhorst besliste het duel al voor de rust. Binnen 7 minuten zette Georginio Lens zijn team al op 1-0 voorsprong en twee minuten later vergrootte Rogier de Bruin de voorsprong naar 2-0. Er was nog geen kwartier gespeeld toen Rogier de Bruin voor 3-0 zorgde. Martijn de Bruin bracht de ruststand op 4 - 0. Ook in de tweede helft domineerde Ouderkerk. Martijn de Bruin zorgde voor 5 - 0 en nam ook de 6 - 0 voor zijn rekening. Ouderkerk doet nog volop mee voor het kampioenschap met 28 punten uit 11 wedstrijden, slechts 1 puntje minder dan koploper CTO'70. RAP blijft laatste op de ranglijst.29294D Amsterdam - Sporting Martinus 1-2 (1-0)

Het werd niet de mooiste wedstrijd maar de ploeg uit Amstelveen keerde met de volle winst terug naar huis. Het was een zwaar bevochten maar wel verdiende zege voor het team van trainer Jessy Lissaur. Thomas Hansen zette Sporting Martinus op 0-1 voorsprong en dat werd tevens de ruststand. In de tweede helft was het nog hard werken voor de Martianen vooral nadat de Amsterdammers op 1-1 kwamen. Joey Rem besliste nog voor het eindsignaal de wedstrijd. Hij schoot de winnende 1 - 2 binnen.

Andere uitslagen in 4D: Hertha - Rkavic 8-0; CTO '70- RODA '23 3-0.