Teleurstellend gelijkspel Amstelveen tegen hekkensluiter

7 februari 2018 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN AMVJ heeft zaterdag thuis het middenmootgevecht tin de tweede klasse tegen ZOB gewonnen met 2-0. Amstelveen Heemraad boekte een teleurstellend gelijkspel tegen hekkensluiter FC Castricum.

ZATERDAGVOETBAL

2A Amstelveen Heemraad - FC Castricum 3 - 3 ( 1 - 0 )

Het is Amstelveen Heemraad zaterdag niet gelukt om van de voorlaatste plek op de ranglijst af te komen. De ploeg van trainer Laurens ten Heuvel deelde de punten met Castricum en blijft dus 13de met 13 punten uit 14 gespeelde wedstrijden.

De beste gelegenheid om op voorsprong te komen liet Amstelveen Heemraad voorbij gaan nadat de ploeg een strafschop kreeg wegens hands van een Castricummer. De penalty van Joost Heij werd echter gestopt. FurcielFabies die in de 31ste minuut de geblesseerde Kevin Lesmeister verving, was direct succesvol. Hij bracht de stand op 1-0. Stephen Zeilstra kopte nog op de paal, maar doelpunten vielen er niet meer in de eerste helft.

Vijf minuten na rust kreeg FC Castricum een vrije trap toegekend waaruit Sebastiaan Weber de gelijkmaker scoorde, 1- 1. Dezelfde speler zorgde in de 57ste minuut ook voor een 1 - 2 voorsprong voor zijn club. Vijf minuten daarna werkte Amstelveen Heemraad de achterstand weg. Robin Oussoren zorgde voor de gelijkmaker, 2-2. Nog geen twee minuten na deze goal kwam Amstelveen Heemraad op voorsprong. JairCruden scoorde 3-2. Maar in de 74ste minuut bracht Roy van Soest Castricum weer op gelijke hoogte met Amstelveen Heemraad, 3-3. Ondanks een offensief lukte het Amstelveen Heemraad niet meer om een winnende treffer te scoren.

2A AMVJ - ZOB 2 - 1 ( 2 - 0 )

AMVJ won zaterdag het middenmootduel tegen ZOB. In de eerste helft was AMVJ de bovenliggende partij en dat leidde tot een voorsprong dankzij een slimme goal van Devery Boldewijn, 1-0. Ook na dit doelpunt bleef AMVJ het beste van het spel in handen houden en dat leidde kort voor rust tot een tweede doelpunt. De ploeg van trainer Rick Kumar kwam op een 2-0 voorsprong door een treffer van Lukas Hofstra. Toen ZOB ook nog met 10 man verder moest leek AMVJ de zege in de tas te hebben. Maar de bezoekers trokken zich niet terug in de verdediging en trachtten met counters terug te komen in de wedstrijd. En het lukte hen ook om 10 minuten voor tijd, spelend met een man minder, de achterstand te verkleinen tot 2-1 Maar verder liet AMVJ het niet komen. Het bleef 2-1. AMVJ staat nu 8ste op de ranglijst met 17 punten uit 12 gespeelde wedstrijden.