RODA werkt achterstand goed weg; nederlaag voor Martinus

31 januari 2018 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN De eerste teams van RODA '23, Sporting Martinus en Ouderkerk begonnen zondag aan de tweede helft van de competitie. De Amstelveense teams uit de lagere klassen spelen pas komend weekeinde hun eerste wedstrijd na de winterstop. RODA '23 behaalde de volle winst tegen Spaarnwoude, Sporting Martinus verloor nipt van Alliance'22 en Ouderkerk werd overlopen door tegenstander ZSGO/WMS.

ZONDAGVOETBAL

3C RODA '23 - Spaarnwoude 5-2 (2-2)

RODA '23 startte zondag niet goed en liep na 4 minuten spelen al een achterstand op. Spaarnwoude nam met een mooi doelpunt de leiding. In de 20ste minuut was keeper Daan Stevens kansloos op een machtig schot en kwam Spaarnwoude op een 0-2 voorsprong. Daarna rechtte RODA '23 de rug en drukte de tegenstander in de verdediging. Na een waarschuwingsschot van Tim Plemper op de lat sloeg RODA in de 35ste minuut toe. Niels Vahlkamp schoot de aansluittreffer binnen, 1- 2. In de 37ste minuut kwam RODA langszij nadat Martijn Guitink in het strafschopgebied was neergelegd. Tim Plemper krulde de strafschop langs de Spaarnwoude-keeper, 2-2. Na de pauze duurde het tot de 73ste minuut tot RODA op voorsprong wist te komen. Thimo de Jager maakte 3-2. In de 80ste minuut werd de wedstrijd beslist. Melvin Joling speelde behendig enkele tegenstanders uit en schoot op de paal waarna Thimo de Jager in de rebound 4-2 kon maken. In de laatste minuut voltooide De Jager zijn hattrick met een prachtige goal in de verre hoek, 5-2.

3C Alliance'22 - Sporting Martinus 3-2 (1-0 )

Beide teams hadden last van de harde wind. In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd maar in de 25ste minuut kwam Alliance'22 aan de leiding door een benutte strafschop ,1 - 0 . Dat was ook de ruststand. In de 48ste minuut kwam Sporting Martinus op gelijke hoogte toen Niek Koning na een goede voorzet van Raymond Wismeijer 1-1 maakte. Dankzij een afstandsschot van Jan Sjerps namen de Martianen zelfs een 1-2 voorsprong. Die voorsprong ging echter in de 86ste en 87ste minuut verloren want Alliance'22 scoorde tweemaal en won met 3-2.

3C ZSGO/WMS - Ouderkerk 5-0 (2-0)

Ouderkerk bleek zondag een maatje klein voor het Amsterdamse ZSGO/WMS. Arabi El Abdessadek zette de thuisploeg op 1-0 voorsprong en nog voor rust werd die voorsprong vergroot door Dogany Cock, 2-0. In de tweede helft kroop Ouderkerk even uit de schulp, maar de ploeg van Trainer Lex van der Horst kwam niet verder dan een schot op de lat. Daarna was het weer alles ZSGO/WMS wat de klok sloeg. De Amsterdammers scoorden nog driemaal en wonnen verdiend met 5 - 0.