Jeugd AV Startbaan in de modder in Landsmeer

Sport

Op zaterdag 16 december vond in 't Twiske in Landsmeer alweer de tweede wedstrijd uit de regio cross competitie plaats. De sneeuw en de regen van de afgelopen week hadden ervoor gezorgd dat het parcours op sommige plaatsen veel weg had van een parcours voor een 'mudrun'. Gelukkig was het afgezien van een enkele bui de hele dag droog. De ruim 70 pupillen en junioren van AV Startbaan hadden er veel zin en zouden gaan proberen om allemaal zo hoog mogelijk te eindigen om zodoende nu al een plaats in de finale op 16 maart in Soest veilig te stellen.

Junioren

Bij de oudere junioren startte alleen Koen bij de A junioren die heel knap vijfde werd. Ook bij de jongere junioren veel afwezigen, veelal door ziekte. Laura werd heel knap 13e bij de meisjes D2 junioren. Fanny werd 8e bij de meisjes D1 junioren. Gelukkig bleven beide meisjes en de overige Startbaan meisjes overeind in de laatste scherpe bocht op het 1500m parcours. Vele andere junioren gleden daar onderuit. Laura en Fanny kunnen alvast van Soest gaan dromen.

Pupillen

De meisjes mini's (Evelien, Ziva en Sibel) van AV Startbaan eindigden weer bij de eerste 10 in het klassement, waar de jongens deze keer een aantal plaatsen lager eindigden dan bij de eerste cross (Stef en Samuel). Alle mini's lijken al zeker van de finale in Soest.

Bij de jongens C pupillen een goede start van Leon en Maximilian die beiden in de top 10 eindigden.

Bij jongens B pupillen eindigen Jarit en Philip hoog in de top 10. Alleen Lauren eindigde weer hoog in het klassement (6e) bij de meisjes B pupillen en is ook al zeker van de finale.

Zowel de jongens A1 pupillen als de meisjes A1 pupillen zijn als team zeker van de finale. Sophie, Nora en Evelien eindigden vlak na elkaar in de top 10 en werden afgetekend eerste in het ploegenklassement. Manuel werd zelfs derde en zorgde zo samen met de rest van de ploeg voor een prima resultaat.

Bij de jongens A2 pupillen ontbrak gangmaker Niels. Florian en Koen eindigden echter heel knap in de top 10 en zorgden er zo samen met Tobias voor dat de jongens eerste werden in het ploegenklassement. Bij de meisjes A2 pupillen eindigde Maxime op een hele knappe vijfde plaats.

Heel veel pupillen en junioren lijken al zeker van de finale, waar anderen bij de volgende wedstrijd op 27 januari in Hilversum nog de nodige strijd moeten leveren om te mogen afreizen naar Soest op 16 maart.

Naast alle prestaties was het vooral weer een leuke, gezellige en sportieve middag in Landsmeer.

advertentie
advertentie