AV Startbaan; Veel persoonlijke records Startbaan jeugd in Alkmaar

10 december 2017 om 00:00 Sport

Op zaterdag 9 december reisden bijna 50 pupillen en junioren van AV Startbaan in alle vroegte af naar voor een grote indoorwedstrijd in Alkmaar.

Junioren

De junioren konden meedoen aan losse onderdelen. Bij de meisjes C junioren haalde Romee de finale van de 60m sprint waarin ze heel knap tweede werd met een evenaring van haar persoonlijke record. Op de 60m horden haalde zij ook de finale waarin ze ook weer tweede werd in een nieuw persoonlijk record van 9.85 sec. Bij de D1 junioren haalden Floortje de halve finale van de 60m. Floortje maakte haar dag nog mooier door derde te worden bij het hoogspringen. Bij het hoogspringen deed zij het voortreffelijk door haar persoonlijk record met 10 cm te verbeteren naar 1.30m, waarmee zij vijfde werd.

Pupillen

De pupillen deden mee aan een 3-kamp en zouden de dag afsluiten met een 600m of 1000m. Alle pupillen deden dezelfde onderdelen: sprint, kogelstoten en hoogspringen. Voor de mini en C pupillen waren kogelstoten en hoogspringen nieuw, want deze onderdelen doen zij normaal nog niet. Dat gold ook voor de B pupillen omdat deze onderdelen voor hun nu voor het eerste jaar op het programma staan.

Top prestaties van de mini's van AV Startbaan die allemaal in de top 10 eindigden (Yaban, Samuel en Sibel).

Bij de C pupillen haalden Maximilian en Gioia de top 10.

Bij de B pupillen stonden wel erg veel pupillen van AV Startbaan aan de start. Allemaal hebben ze het super gedaan en Lauren en Jarit eindigden in groepen van wel 50 kinderen zelfs in de top 10.

Manuel eindigde heel knap op een vijfde plaats bij de jongens A1 pupillen. De meisjes A1 pupillen en jongens en meisjes A2 pupillen scoorden veel persoonlijke records, maar eindigden in de hele grote groepen allemaal buiten de top 10.

Alle pupillen liepen als afsluiting een lange afstand op de betonnen baan rond de wielerbaan. Onder veel geschreeuw, applaus en aanmoedigen van alle Startbaan ouders renden alle pupillen zo hard als ze konden. Zo maakten zowel de ouders als de pupillen er een feest van. Veel kinderen eindigden hoog in het klassement van de 600m of 1000m. Niels helaas net naast het podium. Manuel werd na een hele rappe sprint knap derde op de 1000m.

Voor de meeste pupillen en junioren was dit de laatste indoorwedstrijd van 2017. Volgende week, op 16 december is iedereen weer buiten voor de tweede cross wedstrijd van de regio competitie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie