Spektakel tijdens wielercross Ouderkerk

29 november 2017 om 00:00 Sport

OUDERKERK De 8e Ouderkerker Cross heeft zondag het nodige spektakel opgeleverd. In het hoofdnummer werd een koers verreden op het scherpst van de snede tussen profrenner Dylan Groenewegen en thuisrijder Victor Broex (17). De jonge Ouderkerker wist Groenewegen nipt van de zege af te houden na een millimetersprint.

Meer dan 200 renners en rensters van jong tot oud deden zondag mee aan de veldrijwedstrijden langs de Ouderkerkerplas. De deelnemers kregen te maken met pittige weersomstandigheden met enkele hagelbuien. Het parcours met een afwisseling van gras-, modder- en zandstroken vergde het uiterste van de stuurmanskunst van de renners. De thuisrijders van WTC De Amstel deden het daarbij erg goed.

Het hoofdnummer van de Junioren en Eliterenners werd in de laatste meters beslist in het voordeel van Victor Broex. Beide kemphanen kwamen tot schrik van het publiek na de finish ten val. Voor Broex leverde dat een fikse snee in de knie op en voor Groenewegen een pijnlijke schouder. Beide renners bleken ook te sterk voor de rest van het veld, want op ruime achterstand kwam de renners van de Sunweb-Beloftenploeg: Nils Eekhoff over de streep. Een andere thuisrijder: Teun Mouris werd 4e, en zijn clubgenoot Koos Jeroen Kers werd 5e.

Naast dit slot-spektakelstuk waren er meer mooie wedstrijden. In de Nieuwelingen-klasse was er een mooie zege van Tristan Geleijn en bij de Dames won Rosan Koper ruim voor haar clubgenote Judith Jelsma uit Amstelveen.

In de grootste categorie van de dag, de Masters 40+, stonden bijna 100 deelnemers aan de start; ongekend voor het veldrijden. Hier opnieuw winst voor Haarlemmer Ron Vroom. Hij wist Amstelrenner Michael Breedt uit Diemen ruim achter zich te houden. Amstelvener Patrick Molenaars greep net naast de bloemen: hij werd 4e.

In de groeiende Jeugd-categorie verschenen 65 deelnemers aan de start. De Nesser Mees van Duren won na een spannende wedstrijd van Ouderkerker Jelle Boonstra en Michiel Mouris, met ook de clubrenners Viego Tijssen en Julian Vergouw daar vlak achter. Er was ook een Funklasse wedstrijd voor senioren. Deze werd gewonnen door Guido Coers, voor Chris Kleijn en Paul Kuijer, een vaste klant op het podium. Bij de Schooljeugd was Wietse Hilarides de winnaar, voor Remco van 't Schip en Thijmen With. met ook de clubrenners Viego Tijssen en Julian Vergouw daar vlak achter.

Er was ook een Funklasse wedstrijdvoor senioren. Deze werd gewonnen door Guido Coers, voor Chris Kleijn en Paul Kuijer, een vaste klant op het podium. Bij de Schooljeugd was Wietse Hilarides de winnaar, voor Remco van 't Schip en Thijmen With.