Judoteam Karel Gietelink Sport op derde plek in West Friese Judo Competitie

20 november 2017 om 00:00 Sport

Op zaterdag 18 november vond de 2e ronde van de West Friese Judo Competitie plaats. In deze competitie strijden de grote judoscholen in Noord-Holland tegen elkaar. De competitie bestaat uit verschillende klassen. Het team van Karel Gietelink Sport strijdt in de Hoofdklasse. Afgelopen zaterdag maakte Tiemo Karssen zijn debuut als lichtste gewicht in het senioren team. Het team was op volle sterkte en alle judoka's stonden ijzersterk te judoën. De eerste partij was tegen Amsterdam Zuid-Oost. Deze werd gewonnen met 12-2. Vervolgens stonden ze tegenover judo team Bos. Deze partij werd gewonnen met 8-6 en de laastste ronde stonden ze tegenover het team van Frits vd Werff. Deze partij werd gewonnen met 10-4. Team Gietelink bestond uit Tiemo Karssen, Jens de Jager, Tijn Loos, Jaron Kapitein, Jelle de Bruin, Jeroen Letterie, Steef vd Berg en Bobby Jesterhoudt. Tiemo, Jens , Tijn en Jeroen wisten al hun partijen te winnen, waardoor het team nu op de derde plek staat in deze spannende competitie.

Brons voor judoka's Inno Loeber en Benjamin Zwaan.

Op zondag wist Inno Loeber een bronzen medaille te winnen tijdens de Internationale Frankfurter Adlercup bij de jongens tot 11 jaar. Na drie poule wedstrijden waarvan hij er twee won, had hij minder wedstrijdpunten dan de nummers 1 en 2 die ook beiden een wedstrijd verloren, waardoor hij genoegen moest nemen met de bronzen medaille. Op zaterdag was hij na 5 partijen geëindigd op de 7e plek van een afvalsysteem van maar liefst 32 judoka's tot 12 jaar.

Benjamin Zwaan werd derde bij het Waterland toernooi in Purmerend. Na vier partijen waarvan drie gewonnen met ippon, stond hij in de kruisfinales. Hij verloor hierin de eerste, maar won de twee volgende en pakte daarmee het brons.