22 november 2017 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN De derby tussen de twee hoogst geklasseerde Amstelveense zaterdagteams, AMVJ en Amstelveen Heemraad, leverde beide slechts 1 competitiepuntje op. In 4D behaalde het Ouderkerk van trainer Peter Grifhorst ongeslagen de eerste periodetitel.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ - Amstelveen Heemraad 2-2 (0-1)

AMVJ nam in de derby tegen Amstelveen Heemraad het initiatief en oogde sterker, maar moest toch toestaan dat Amstelveen in de 38ste minuut aan de leiding kwam. Doelman LevienRocha taste bij de hoekschop, genomen door Maarten Zwaan mis waardoor FurcelFabies het buitenkansje benutte, 0-1. Dat werd ook de ruststand. In de tweede helft was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd met wisselende kansen voor beide teams. De wedstrijd leek in de 75ste minuut beslist te worden in het voordeel van de bezoekers omdat Tim Steij 0-2 maakte op aangeven van Robin Oussoren. Maar AMVJ kwam in een extra lange blessuretijd volledig terug. Nadat Gijs Bedet de achterstand had verkleind tot 1-2 werd het nog voor het eindsignaal 2-2 dankzij een fraai doelpunt van Robin Meerhoff. Na afloop waren er twijfels bij Amstelveen Heemraad over de 13 minuten lange blessuretijd die was aangegeven door de scheidsrechter. De wedstrijd betekende ook het afscheid van trainer Radjin de Haan die het trainerschap bij Amstelveen niet meer kon combineren met andere werkzaamheden. De nieuw aangetrokken trainer, Laurens ten Heuvel , zit bij de eerstvolgende wedstrijd op de bank als trainer/coach.

4D Hertha - Ouderkerk 0-2 (0-0)

De zaterdagploeg van Ouderkerk is er met vlag en wimpel in geslaagd de eerste periodetitel binnen te slepen met 22 punten uit 8 wedstrijden. Ouderkerk was in deze wedstrijd al in de eerste helft de betere ploeg, maar Hertha kon 45 minuten lang het doel nog schoon houden. In de tweede helft speelde Ouderkerk in een hoger tempo en dat deed de thuisploeg de das om. Na 54 minuten opende Rogier de Bruin de score, 0 - 1 en een kwartier voor het einde besliste Serghinio Lens het duel door 0-2 te maken.

4D Sporting Martinus - CTO '70 1-1 (0-1)

Sporting Martinus kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen CTO '70, de nr. 2 van de ranglijst. De spelers van trainer JessieLissaur keken bij rust zelfs tegen een 0 - 1 achterstand aan. Ook na de pauze bleef het een wedstrijd van twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Het lukte Martinus om de achterstand in te lopen dankzij de goal van Bart Sandberg. Daarna werd nog geprobeerd om alsnog een overwinning te forceren maar goals bleven uit en dus eindigde de wedstrijd in 1-1 gelijkspel.

4D Rkavic - TABA 2-0 (1-0)

In eigen huis behaalde Rkavic een nuttige overwinning op TABA. De ploeg uit Amstelveen wist, in eigen huis spelend al voor de rust een 1 - 0 voorsprong te nemen dankzij de goal van Niels Bebier. In de tweede helft werd het door het doelpunt van Gabriel 2-0.

4D RAP - RODA '23 4 - 4

Beide teams vertoeven in de onderste regionen van de ranglijst. RODA '23 staat op de 9de plaats van de ranglijst met 4 punten uit 8 wedstrijden. RAP is hekkensluiter met een schamele totaal van 2 punten eveneens uit 8 gespeelde wedstrijden.