Blijdschap bij Amstelveen Heemraad. De ploeg won met 0-2 van Desto.
Blijdschap bij Amstelveen Heemraad. De ploeg won met 0-2 van Desto. Hans van Beek

Amstelveen wint uitduel; derby Ouderkerk-Martinus doelpuntloos

26 november 2018 om 10:38 Sport/sport

AMSTELVEEN AMVJ heeft zaterdag in de tweede klasse met tien man een gelijkspel tegen Beursbengels/Blauwwit uit het vuur gesleept. Amstelveen Heemraad won in 3C het uitduel tegen Desto. In het zondagvoetbal leed Roda ´23 een 2-0 nederlaag in de tweede klasse. De derby in de derde klasse tussen Ouderkerk en Sporting Martinus eindigde in 0-0.

ZATERDAGVOETBAL

AMVJ – Beursbengels/Blauwwit 2-2 (0-2) Het zag er in eerste instantie niet goed uit voor AMVJ. De thuisploeg scoorde twee maal en kwam op 2-0 voorsprong. Kort voor rust leek het nog erger te worden omdat Robin Meerhof met rood van het veld moest . Maar de Amstelveners toonden karakter in de tweede helft en kwamen met tien man spelend terug in de wedstrijd. Drie minuten na rust verkleinde Rene Boer de achterstand tot 1-2. Tijdens een scrimmage voor het Amsterdamse doel zorgde Milan de Wijs voor de 2-2 eindstand. Een knappe prestatie.

3C Desto – Amstelveen Heemraad 0-2 (0-1) Vrij snel na aanvang was daar al de voorsprong voor Amstelveen Heemraad. Met een slimme goal maakte Toby Correia, 0-1. Daarna was het een gelijkopgaande wedstrijd waarin de twee verdedigingen de aanvallers de baas waren. Het beeld in de tweede helft veranderde niet veel. Desto deed alle moeite om gelijk te komen. De spanning was er tot in de blessure tijd. Want toen besliste Reshad Haidar definitief de wedstrijd, 0-2.

Andere uitslagen: 4D: RKAVIC – De Vegt 2-1; Hertha – Ouderkerk 5-1; Zuidoost United – Sporting Martinus 1-2.

ZONDAGVOETBAL

2B Nieuw Utrecht – RODA '23 2-0 (0-0) Het team van trainer Bnar Toofeek was inde tweede helft was zeker niet de mindere van de Utrechters en deed qua veldspel niet onder voor de gastheren maar helaas bleven de goals uit. De eerste helft hielden de teams elkaar in evenwicht en kon er gerust worden met de stand , 0 – 0. Nieuw Utrecht scoorde in de tweede helft twee goals en won het duel met 2 – 0.

3C Ouderkerk – Sporting Martinus 0-0 De toeschouwers bij de derby tussen Ouderkerk en Sporting Martinus zagen een iets beter spelend Sporting Martinus dat in de eerste helft twee doelrijpe kansen onbenut liet. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ook Ouderkerk beter in zijn spel met als met als gevolg een aantrekkelijke tweede helft. Sporting Martinus zag in blessuretijd Yvo Bary's strafschop gestopt worden door doelman Rene de Jong en Ouderkerk liet nog een tweetal kansen liggen. het bleef 0-0.

4D Amsterdam AC – NFC 1-3 (1-2) In de 15 minuut nam NFC de leiding. Mourad Aitja rondde een snelle counter goed af, 0-1. Kort voor rust werd het eerst 1-1, maar Kofi Obeng er nog 1-2 van. Obeng moest er helaas nog voor rust met tweemaal geel uit. Met 10 man verder spelend maakte NFC 7 minuten voor tijd 1-3 dankzij een goal van Virgil Marceli.

5C Purmerend – Nautilus 2 – 3