Afbeelding
Aangeleverd

Conferentie Stichting Maimon: ‘In de voetsporen van Rabbi Maïmon Rambam’

4 november 2022 om 14:12 Religie

AMSTELVEEN In Ontmoetingscentrum De Bolder, Groenhof 140, verzorgt Stichting Maimon van Nederland zondagmiddag 6 november de conferentie ‘In de voetsporen van Rabbi Maïmon Rambam, avonturen van de dokter in Fez en de Sahara’.

Het programma begint om 14.00 uur met drankjes, een buffet met koosjer en halal voedsel en muziek van Hakim Bennis. Hij bespeelt de El 3oud. Van 15.00 uur tot 17.30 uur spreekt gastheer Younes el Kaci en geeft voorzitter Sami Kaspi een inleiding. Verder zijn er toespraken van zijne Excellentie de Ambassadeur van Marokko Mohammed Basri, Marijn van Ballegooien, Wethouder Gemeente Amstelveen, een videoboodschap van Dr. M. Kenbib, directeur Institut Royal de l’Histoire du Maroc en spreekt Dr. Sacha Goldstein-Sabbagh: Rabbi Maimon van Cordoba.

Na de pauze met muziek van Hakim Bennis, spreekt Rabbijn Dr. Abraham Rozenburg: Maimon tussen de Sefardim en de Ashkenazim. 

Imam Amrani van de Moskee van Amsterdam NW vertelt over Joden en Moslims in Amsterdam. Ing. M. Daher spreekt vervolgens over ‘De Berbers Joden van Marokko en hun aanwezigheid in de Marokkaanse Sahara. De Marokkaanse Sahara, de navelstreng voor de opening van Marokko naar de landen van Afrika.’

Ten slotte bespreekt J. Soussi het belang van de voortdurende restauratie van de Mellah van Rabat met video gevolgd door een samenvatting door Younes el Kaci.

Vragen uit het publiek zullen dan beantwoord worden waarna de afsluiting van de conferentie volgt.

Aanmelden kan via mail: maimon.events@gmail.com. Meer informatie: 06-41 82 26 97 / 06-22 57 47 51. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie