De wandeling voerde onder meer langs in bloei staande sneeuwklokjes.
De wandeling voerde onder meer langs in bloei staande sneeuwklokjes. Naomi Heidinga

Veel animo voor de laatste snertwandeling van het seizoen in Amstelveen

31 januari 2023 om 19:00 Recreatie

AMSTELVEEN Dinsdag 31 januari werd de laatste snertwandeling van het seizoen gelopen. De wandelingen worden jaarlijks georganiseerd door AmstelveenSport. Voor de laatste editie was veel belangstelling: maar liefst 53 deelnemers liepen mee met de wandeling die de De Bolder als start en finish had. 

Sebastiaan Huijsmans is de buurtsportcoach die wekelijks wandelingen begeleid voor AmstelveenSport, waaronder de snertwandeling. “Dit is tot dusver de meest populaire wandeling,” aldus Huijsmans. “Ik kan het niet helemaal verklaren. We hebben een grote groep wandelliefhebbers in Amstelveen die vaker meedoet, maar toch zie ik weer een aantal nieuwe gezichten. Dat vind ik het leuke aan deze wandelingen: ze zorgen er niet alleen voor dat mensen in beweging komen; het gaat ook om het sociale aspect. Ik vind het mooi om te zien hoe onbekenden met elkaar in gesprek gaan, en hoe men wordt opgenomen in de wandelgroep.” Die bestaat voornamelijk uit gepensioneerden. 

SNEEUWKLOKJES

Er wordt een uurtje gewandeld rond het wijkcentrum. “Ik heb de route niet van te voren uitgezet. Maar ik ken de wijk goed. We komen altijd wel langs leuke plekken.” Dit keer voert de route onder meer door Park Langerhuizen. Daar steek allerlei groen al de kop op, de sneeuwklokjes bloeien uitbundig. De groep gaat verder richting wijngaard de Amsteltuin. Het is een langgerekt lint aan wandelaars. Aan kop de meer fanatieke wandelaars, achteraan ligt het tempo wat lager. Behoedzaam gaat men een helling af, vooral degenen die wat minder zeker te been zijn. “Het is een barre tocht!” klinkt het achterin de groep. Dat klopt zeker voor het deel door de polder. De wind heeft er vrij spel. De kou lijkt de deelnemers echter niet te deren. De meesten zijn druk in gesprek.

(Artikel gaat door onder de foto)


Wandelaars Mirjam en Lida. - Foto: Naomi Heidinga

Mirjam en Lida wandelen wekelijks met een groep vriendinnen door het Amsterdamse Bos. Wanneer er speciale wandelingen worden georganiseerd, zijn ze van de partij. “Daar is het ooit ook mee begonnen.” Ze wonen al jaren in Amstelveen. “We lopen mee met wandelingen door heel Amstelveen. Het leuke is dat je daardoor altijd nieuwe plekken leert kennen. Ik wist bijvoorbeeld tot een aantal jaar geleden niet dat Amstelveen zoveel parken heeft.” Ze slaan eigenlijk nooit een wandeling over, wat voor weer het ook is. “Tijdens de eerste editie van de snertwandeling had het gesneeuwd. We hebben ook wel eens met een paraplu gelopen.” Het gaat ze om het wandelen, maar het sociale aspect is minstens zo belangrijk. “We wandelen wekelijks met onze wandelgroep in het bos. We drinken daarna samen een kopje koffie.”

(Artikel gaat door onder de foto)


De wandeling werd afgesloten met een kop snert. - Foto: Naomi Heidinga

Deze keer wordt de wandeling niet met koffie besloten, maar kan men in De Bolder genieten van een kopje snert. De mensen van het wijkcentrum kijken verbaasd op wanneer de grote groep binnenkomt. Iedereen vindt snel een plekje en dan is het in de rij staan voor de soep. Die gaat er wel in.

LENTEWANDELING

De volgende bijzondere wandeling staat gepland voor 19 maart. Dan vindt voor het eerst de Lentewandeling plaats. Start en finish is op het Stadsplein. Er kan gekozen worden voor een route van 5 of 10 kilometer. De Lentwandeling vindt gelijktijdig plaats met de Lentemarathon. Zie ook:
www.amstelveensport.nl.


De route bevatte ook avontuurlijke paadjes. Foto: Naomi Heidinga


Maar liefst 53 deelnemers liepen mee met de wandeling. - Foto: Naomi Heidinga

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie