Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Pixabay

Boetes en waarschuwingen uitgedeeld op en rond Nieuwe Meer

18 augustus 2022 om 14:00 Recreatie

AMSTERDAM-ZUID De gemeente Amsterdam heeft sinds 11 augustus extra controles gehouden op en rond de Nieuwe Meer aan de rand van het Amsterdamse Bos. Ook de politie en straatcoaches van Stichting Aanpak Overlast Amsterdam Namen deel aan de acties. Er werden diverse boetes opgelegd en waarschuwingen uitgedeeld. In periodes met mooi weer, ondervinden omwonenden en bezoekers regelmatig hinder van onder meer wildplassers en partyboten met harde muziek.

Tijdens de actie werden honderden recreanten aangesproken en met flyers geïnformeerd over de regels. Op het water zijn in de omgeving van de Nieuwe Meer dertien boetes opgelegd, waarvan acht voor meerdere overtredingen. Daarnaast zijn er 22 waarschuwingen (voorwaardelijke boetes) uitgedeeld. Op de wal werden nog eens 4 boetes opgelegd, onder andere voor verstoring van de openbare ruimte en wildplassen.

DOORVAARTVIGNETTEN Op de sluizen van en naar de Nieuwe Meer zijn ter plekke ongeveer 450 doorvaartvignetten verkocht aan schippers die ze nog niet hadden. Ze zijn direct op de boten aangebracht. Sinds begin dit jaar moet iedere boot die door Amsterdams water vaart een dergelijk vignet hebben. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie