De centrale vraag tijdens de bijeenkomst is hoe het gemeentebestuur ervoor kan zorgen dat wonen in Amstelveen betaalbaar wordt en blijft.
De centrale vraag tijdens de bijeenkomst is hoe het gemeentebestuur ervoor kan zorgen dat wonen in Amstelveen betaalbaar wordt en blijft. Pixabay

Gemeenteraad gaat in gesprek over betaalbaar wonen in Amstelveen

6 mei 2023 om 13:00 Politiek

AMSTELVEEN De gemeenteraad gaat op woensdagavond 17 mei het gesprek aan over betaalbaar wonen in Amstelveen. De centrale vraag tijdens de bijeenkomst is hoe het gemeentebestuur ervoor kan zorgen dat wonen in Amstelveen betaalbaar wordt en blijft. Raadsleden gaan in gesprek met experts over mogelijke instrumenten om dit te stimuleren. Inwoners die hier ideeën over hebben zijn van harte welkom.

De nieuwe Wet Versterking Volkshuisvesting en de Woondeal vormen de aanleiding voor deze bijeenkomst. Met de Nationale Woon- en Bouwagenda wil minister Hugo de Jonge het landelijk woningtekort oplossen. De regionale woondeals zijn hier een uitwerking van. Hierin staan, naast de afspraken over het aantal te bouwen en transformeren woningen, ook de locaties, het aandeel betaalbare woningen, het percentage sociale huur en afspraken over de huisvesting van aandachtsgroepen.

VERKENNEN

Op basis van de uitkomsten  van het raadsgesprek kan de gemeenteraad vervolgstappen zetten voor de bespreking van de woonagenda en het thema betaalbaar wonen. De avond staat met name in het teken van het verkennen van diverse (beleids)instrumenten en is iet zozeer bedoeld om voorbeelden van individuele gevallen te bespreken. 

DISCUSSIENOTA

De gemeenteraad stelt de kaders van het woonbeleid vast. Ter voorbereiding hierop heeft GroenLinks de discussienota ‘optimaliseren Betaalbaar Wonen’ geschreven. 

Het raadsgesprek wordt vanaf 20.30 uur gehouden in het raadhuis aan de Laan Nieuwer-Amstel 1. Aanmelden voor het raadsgesprek kan via een e-mail aan raadsgriffie@amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie