Deelnemers aan de Lentewandeling op het Stadsplein.
Deelnemers aan de Lentewandeling op het Stadsplein. Naomi Heidinga

Raad op straat in gesprek met inwoners tijdens Lentewandeling

22 maart 2023 om 10:37 Politiek

AMSTELVEEN De gemeenteraad van Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en de stem van inwoners luider horen. In dat kader heeft de raad zondag 19 maart de aftrap gegeven voor het jaarthema participatie.  De eerste activiteit was met de Raad op Straat. Raads- en burgerleden gingen zondag op het Stadsplein of tijdens de Lentewandeling van AmstelveenSport in gesprek met inwoners. 

De plaatselijke politici  hebben goede gesprekken gevoerd met de deelnemers aan de wandeling en mensen op het Stadsplein. Inwoners vonden het volgens de raadsleden leuk om in een informele sportieve setting spontaan een gesprek te voeren. De zorgen van burgers, aandachtspunten en tips voor de raad heeft de raad na afloop verzameld en zullen op het raadhuis tentoon worden gesteld en met de andere raadsleden worden gedeeld.

RAAD TE GAST

Raad op Straat zal dit jaar vaker plaatsvinden. Het ophalen van ideeën, meningen en tips van de inwoners staat daarbij voorop. In het kader van het jaarthema participatie zal de raad zich ook richten op Raad te Gast. Daarbij kan de raad worden uitgenodigd om samen een activiteit te doen en met elkaar in gesprek te gaan over wat de uitnodigende partij bezighoudt. Een derde punt waar de raad in 2023 mee aan de slag gaat is jongerenparticipatie.

LEEFBAARHEID EN INCLUSIVITEIT

Het jaarthema participatie vindt zijn oorsprong in de duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG’s) van de Verenigde Naties. De raad heeft deze vertaald in een raadsprogramma. Participatie is het eerste doel waarmee de raad aan de slag gaat. 2024 staat voor de raad in het teken van het thema leefbaarheid. Voor 2025 heeft de raad gekozen voor het thema inclusiviteit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie