De gemeenteraad van Amstelveen.
De gemeenteraad van Amstelveen. René de Leeuw

Gemeenteraad Amstelveen geeft aftrap voor jaarthema Participatie

31 januari 2023 om 08:00 Politiek

AMSTELVEEN 27 raadsleden en burgerleden van de gemeenteraad hebben op woensdagavond 25 januari het startschot gegeven voor het jaarthema ‘Participatie’. De avond stond in het teken van de mogelijkheden om inwoners, ondernemers, instellingen en organisaties te bereiken om mee te denken en informatie te geven over diverse beleidsterreinen.

“Participatie is gestoeld op het opbouwen en onderhouden van relaties en om vertrouwen te (her)winnen van inwoners en organisaties in de overheid. Het is enorm belangrijk dat er naar mensen geluisterd wordt en dat ook de gemeenteraad kan leren van ervaringen en observaties van inwoners en instellingen,” aldus Jacqueline Höcker, fractievoorzitter van Goed voor Amstelveen en voorzitter van de werkgroep SDG (Sustainable Development Goals).

Met de keuze van het jaarthema Participatie wordt invulling gegeven aan de de motie over de Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties) die op 18 november 2020 unaniem door de gemeenteraad werd aangenomen. In 2024 is het jaarthema Leefbaarheid en in 2025 is het thema Inclusiviteit aan de beurt. De gemeenteraad heeft daarmee nu dus een eigen raadsprogramma naast de andere beleidsterreinen die gewoon doorlopen.

Er werden volgens Jacqueline Höcker gedurende de aftrap vele suggesties gegeven en er werd stevig met elkaar gesproken. “Overigens met hele goede suggesties wat de gemeenteraad zelf kan doen om meer mensen te betrekken bij de politiek en de afstand tussen inwoner en politiek kleiner te maken.” Ambassadeurs van het jaarthema zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de suggesties. De werkgroep van de Sustainable Development Goals gaat kijken welke suggesties en ideeën uitgevoerd kunnen worden met betrekking tot het budget wat aan de gemeenteraad beschikbaar is gesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie