Victor Frequin (VVD).
Victor Frequin (VVD). René de Leeuw

Amstelveens VVD-raadslid Frequin voorgedragen als wethouder Ouder-Amstel

6 januari 2023 om 10:10 Politiek

AMSTELVEEN De VVD in Ouder-Amstel heeft het Amstelveense VVD-raadslid Victor Frequin voorgedragen als opvolger van Barbara de Reijke als wethouder in Ouder-Amstel. “Wij zijn erg verheugd dat we zo snel zo’n goede opvolger hebben kunnen vinden. Er ligt een grote opgave voor onze gemeente. Daarom is het belangrijk dat de opvolger van Barbara de Reijke er meteen staat. Wij zijn ervan overtuigd dat Victor Frequin met zijn brede ervaring dat kan”, aldus Frans Slats, VVD-fractievoorzitter in Ouder-Amstel.

Op 7 december werd bekend dat Barbara de Reijke volgende maand benoemd wordt tot burgemeester van Blaricum. Direct is de Ouder-Amstelse VVD-fractie op zoek gegaan naar een opvolger en maakt nu bekend dat zij Victor Frequin voordragen als wethouder.

Victor Frequin is geen onbekende in de regio. Hij is sinds 2010 gemeenteraadslid voor de VVD in Amstelveen en vervult daarnaast nog een aantal bestuurlijke functies. Hij kijkt er naar uit om aan de slag te gaan in Ouder-Amstel. ”Net als bij veel andere gemeenten is er een financiële uitdaging, terwijl iedereen tegelijkertijd ook ziet dat investeringen in bijvoorbeeld de aanpak van armoede en het onderhoud van groen hard nodig zijn. Daar zie ik voor mezelf een grote rol weggelegd vanuit mijn portefeuille financiën,” aldus Victor Frequin.

“Uniek is dat tegelijkertijd de gemeente de komende jaren verdubbelt qua inwoneraantal door de geplande woningbouw in onder meer De Nieuwe Kern en Werkstad Over-Amstel. Dat is een rijdende trein die ik graag in goede banen leid. Ik kijk uit naar de samenwerking met de rest van het college van B en W, de gemeenteraad en natuurlijk de contacten met de inwoners”.

Als de gemeenteraad met zijn kandidatuur instemt, is Victor Frequin niet het eerste raadslid uit Amstelveen dat wethouder in Ouder-Amstel wordt. Eerder maakte Axel Boomgaars (GroenLinks) de overstap van de raad in Amstelveen naar een plek in het college in de buurgemeente. Boomgaars was van 2018 tot 2022 wethouder in Ouder-Amstel. Hij is nu wethouder voor GroenLinks in Hoorn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie