Fractievoorzitter Michel Becker.
Fractievoorzitter Michel Becker. Actief voor Amstelveen

Actief voor Amstelveen vraagt naar stand van zaken verleende steun uit Noodfonds

14 december 2022 om 12:29 Politiek

AMSTELVEEN Michel Becker, fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen, gaat het college vanavond in de gemeenteraad naar de stand van zaken vragen bij de steun die aan inwoners en ondernemers wordt verleend uit het door de gemeenteraad ingestelde Noodfonds. Op 9 november vroeg de raad om instelling van dit fonds vanwege de de stijgende lasten en oplopende energiekosten. Het college heeft daarbij de toezegging gedaan om voor eind dit jaar 500.000 euro beschikbaar te stellen voor de eerste noodhulp en in januari 2023 met een bestedingsplan te komen voor een bedrag van 2.000.000 euro.

Actief voor Amstelveen wil weten of het lukt het om noodlijdende ondernemers en organisaties en inwoners met een laag inkomen tijdig te bereiken. Mocht dat nog niet gelukt zijn dan vraagt de partij aan het college om toe te zeggen hier alsnog voor te gaan zorgen. Michel Becker vraagt vanavond ook binnen welke kaders de gemeente de aanvragen honoreert en hoeveel succesvolle aanvragen er tot op heden zijn.

Actief voor Amstelveen wil verder weten of betrokkenen in een later stadium alsnog een aanvraag kunnen doen als ze door mogelijk administratieve redenen niet in aanmerking komen voor de eerste aanvraag. Verder vraagt de partij of de niet besteedde gelden van de eerste noodhulp in 2022 ter beschikking blijven voor de tweede trance noodhulp in 2023.

Tot slot zal Michel Becker vanavond vragen of er al een datum gepland is voor het raadsgesprek waar het aangekondigde Bestedingsplan besproken wordt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie