Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Motie voor proefsamenwonen krijgt onvoldoende steun in raad

15 oktober 2022 om 15:00 Politiek

AMSTELVEEN De gemeenteraad heeft woensdag een motie van GroenLinks en BBA afgewezen, waarin die fracties pleitten voor het tijdelijk handhaven van de volledige uitkeringen wanneer twee mensen die in de bijstand zitten gaan samenwonen. Volgens de regels wordt hun uitkering met onmiddellijke ingang gekort, maar diverse gemeenten experimenteren met een proefperiode zonder die korting. Dat wilden BBA en GroenLinks ook in Amstelveen.

Volgens GroenLinks-raadslid Fatumo Mahamed Farah gaan de betrokkenen dan eerder over tot samenwonen en een bijeffect kan zijn dat er woningen vrij komen voor anderen. De overgangsperiode kan gebruikt worden om allerlei praktische zaken goed te regelen. Het gaat in Amstelveen om zo’n vijf gevallen per jaar. 

Een meerderheid in de raad was echter niet enthousiast. De PvdA vond een toezegging van de wethouder om maatwerk te leveren voldoende. Volgens D66 kan de gemeente nu al maatwerk leveren. GroenLinks kreeg SP, BBA, CDA en ChristenUnie mee, maar dat was niet genoeg. De motie werd met 13 stemmen voor en 23 tegen verworpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie