Afbeelding
Pixabay

Amstelveen werkt aan oplossing voor wegvallen MRC voor WMO-vervoer

13 oktober 2022 om 15:03 Politiek

AMSTELVEEN De gemeente werkt aan een oplossing voor het wegvallen van taxibedrijf MRC (Maasstad Regie Centrale) als WMO-personenvervoerder in Amstelveen. Dat zei wethouder Marijn van Ballegooijen woensdagavond in de raad in een antwoord op vragen van de BBA-fractie. 

Het bedrijf kondigde afgelopen week onverwachts aan per 1 november alle activiteiten te staken. Het verrichtte het WMO-vervoer in Amstelveen sinds 1 januari voor mensen die niet van regulier vervoer gebruik kunnen maken, bijvoorbeeld om zorginstellingen te bereiken.

GOEDKOOPSTE AANBIEDER BBA herinnerde er aan dat de gemeente met het bedrijf een contract heeft ondertekend voor zes jaar, waarmee een bedrag gemoeid was van 12 miljoen euro. De BBA-fractie vroeg zich af het college niet te gemakkelijk heeft gekozen voor de goedkoopste aanbieder en nu geconfronteerd wordt met gevolgen van het voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. “Gaat het college er nu voor zorgen dat leveranciers zich in de toekomst niet alleen op prijs, maar ook op basis van kwaliteit onderscheiden?” vroeg BBA-raadslid Ewa Petiet zich af. 

(Tekst gaat door onder de foto)


BBA-raadslid Ewa Petiet 

KWALITEIT VOOROP Wethouder Marijn van Ballegooijen wees erop dat het bedrijf niet alleen stopt met de dienstverlening in Amstelveen, maar in heel Nederland. “Het is de vraag of de aanbesteding in Amstelveen daar een grote rol bij heeft gespeeld,” zei hij. “We waren er wel druk mee in de weer om de dienstverlening te verbeteren. Het bedrijf hield zich bijvoorbeeld niet aan afspraken over op tijd komen en de telefonische klantenservice. Het was juist aan de beterende hand. We werken nu hard aan een oplossing. Dat ziet er goed uit. We hopen dat de chauffeurs daarbij mee kunnen. We hadden veel eisen. Kwaliteit staat bij ons voorop. Het komt wel eens voor dat iets niet lukt voor de prijs die we hebben afgesproken. Omdat een van onze uitgangspunten ook is een reële prijs, betalen we in zulke situaties als gemeente gewoon meer.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie