Scène uit de musical 'Checkpoint Charlie'.
Scène uit de musical 'Checkpoint Charlie'. Dinne van Rongen

Musical ‘Checkpoint Charlie’ in Schouwburg Amstelveen

16 april 2023 om 14:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN De musical ‘Checkpoint Charlie’, met liedteksten van Stef Bos, is zaterdag 29 april te zien in Schouwburg Amstelveen. De voorstelling gaat over Berlijners die van de ene op de andere dag vrienden, familie en kansen moesten missen, omdat ze niet meer welkom waren in de andere helft van hun stad. Dat gebeurde nadat op 13 augustus 1961 Oost- en West-Berlijn in één nacht werden geschieden door prikkeldraad. 

De musical vertelt het verhaal over de droom van de zangeres die op doorbreken staat en uiteen spat, terwijl de groenteman zijn waar verkoopt zoals altijd. Ook is een grenswachter te zien die helpt met het prikkeldraad en eigenlijk niet begrijpt wat hij hier doet en een oma die haar pasgeboren kleinkind niet kan bezoeken vanwege de muur. 

Aan de andere kant van die muur is in het westen ook niet iedereen tevreden. Want wat als je bent opgegroeid in het oosten, je je moeder moet missen en je hebt een man, een ambitieuze fotograaf, die niets van dit gemis begrijpt?

Bij het checkpoint, staat een Amerikaanse soldaat op wacht. Hij ziet ze in het duister tasten, gescheiden van hun familie, hun dromen en de stad zoals ze die kenden. Door de muur, die hen verdeelt én verbindt.

Voor meer informatie: schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie