Joris Luyendijk.
Joris Luyendijk. Foto: Freek van den Bergh

Joris Luyendijk met ‘Zoveel meer dan zeven vinkjes’ in Schouwburg Amstelveen

26 maart 2023 om 07:00 Podiumkunsten

 AMSTELVEEN Journalist, schrijver en antropoloog Joris Luyendijk staat op maandag 3 april met zijn theatercollege ‘zoveel meer dan zeven vinkjes’ in Schouwburg Amstelveen. In 2022 publiceerde hij het boek ‘De zeven vinkjes - Hoe mannen zoals ik de baas spelen’. Het boek gaat over de machtspositie van mannen zoals hijzelf met zeven kenmerken die maken dat zij steeds weer in de dominante groep zitten.

Omdat Luyendijk tot de drie procent meest geprivilegieerde mensen van Nederland behoort, kan hij van binnenuit vertellen hoe het is om eigenlijk alles mee te hebben. Zijn verhaal rekent af met het comfortabele idee dat achtergrond en sociale klasse geen rol spelen in ons polderland én is een inspirerend pleidooi voor een nieuwe kijk op leiderschap.

In ‘Zoveel Meer Dan Zeven Vinkjes’ neemt Joris de wereld van hem en zijn klassegenoten scherp en met zelfspot onder de loep. Hij gaat onder meer in op de vraag hoe je persoonlijkheid wordt gevormd en vervormd wanneer je door je privileges allerlei levenservaringen mist.

De inspirerende en soms ongemakkelijke avond is volgens de aankondiging ‘ook voor vrienden, echtgenoten, broers, collega’s, bazen of vaders die diversiteit prima vinden “zolang het maar niet ten koste gaat van de kwaliteit.”

De avond wordt gepresenteerd door Dilara Bilgiç, auteur van onder meer ‘De Black Box Democratie’ en ‘De gelabelde’.

Voor meer informatie: schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie