'Océana' van Introdans.
'Océana' van Introdans. Hans Gerritsen

Introdans brengt bruisende nieuwe show ‘Aqua’ in Schouwburg Amstelveen

13 november 2022 om 16:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Het moderne dansgezelschap Introdans brengt op woensdag 23 november de bruisende nieuwe show ‘Aqua’ in Schouwburg Amstelveen. Op het programma staan onder meer een Introdans-premières van Lucinda Childs, de koningin van het minimalisme. In haar ‘Océana’ lijken de dansers door een enorme videoprojectie te dansen in zee.

Terwijl een Argentijns koor ons zachtjes in de oren fluistert, trippelen de dansers in ‘Océana’ over het toneel in de kenmerkende rustgevende, repetitieve dansstijl van choreograaf Lucinda Childs. Speciaal voor Introdans maakt zij een versie met extra veel dansers. ‘Het golft en het danst en het is Lucinda. Het is zo meditatief, ik kan er wel uren naar kijken,”zegt Roel Voorintholt, artistiek directeur van Introdans.

HARBOR ME Van hypnotiserende dansmeester Sidi Larbi Cherkaoui is ‘Harbor Me’ te zien. daarin zijn drie dansers op zoek naar een veilige haven. Kunnen ze elkaar de steun bieden die ze zo hard zoeken? En zo ja, laten ze dit toe? Het toneelbeeld doet denken aan een zeehaven tijdens eb, met de drie dansers dansend in het slib. Vol weemoed en gemiste samensmeltingen. 

AZUL Ook ‘Azul’ wordt uitgevoerd. Met deze dans creëerde choreograaf en voormalig Introdans-danser Jorge Pérez Martínez een fris en pittig werk dat uitblinkt door een eigen lichaamstaal en bijzonder partnerwerk. ‘Azul’ wordt gedanst op drie klassieke Spaanse gitaarcomposities. Pérez Martínez laat zich leiden door de sfeer van de muziek en het mediterrane, Spaanse gevoel. Speciaal voor ‘Aqua’ heeft Pérez Martínez een deel toegevoegd aan het reeds bestaande ballet. Enerzijds vrolijk en uitbundig, maar toch ook altijd met een zekere melancholie.

EARTH In ‘Earth’ van de nieuw bij Introdans aangetrokken Manuel Vignoulle, zijn de dansers bijna continu met elkaar verbonden. Het is een verwijzing naar de connectie die we allemaal met elkaar delen. Vignoulle ziet de voorstelling als een eerbetoon aan de aarde, prachtig ondersteund door de haast meditatieve muziek. De patronen op de strakke kostuums doen denken aan tribal body art.

Voor meer informatie: schouwburgamstelveen.nl


Aqua van Introdans - Foto: Pieter Henket

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie