Scene uit Een ingebeelde ziekte.
Scene uit Een ingebeelde ziekte. Tibor Dieters

Boslab Theaterfestival: voorstellingen op locatie

12 juli 2022 om 14:30 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Ga mee op route door het schemerende bos en ontdek het werk van een nieuwe generatie makers tijdens het Boslab Theaterfestival. Het festival wordt van 2 tot en met 13 augustus gehouden in en om het Amsterdamse Bostheater en biedt korte voorstellingen in verschillende disciplines, zoals klassiek toneel, dans, mime, muziektheater en storytelling.


Dit jaar zijn er maar liefst negen premières. Nieuw in deze editie is een route voor mensen die geen Nederlands spreken. De makers zijn in de laatste jaren afgestudeerd op theateracademies in Nederland en België en hebben roots van over de hele wereld. Van storytellers uit Libanon en Rusland tot een choreograaf uit Brazilië.
Behalve verrassende voorstellingen op avontuurlijke plekken: tussen de struiken, op een open vlakte, aan of in het water… is Boslab ook een festival. Met ruimte voor ontspanning en ontmoeting (met de makers). Onder meer na afloop in het festivalhart met knisperend kampvuur en muziek.
LABORATORIUM Boslab is het laboratorium van het Amsterdamse Bostheater, speciaal voor nieuwe theatermakers. Artistiek leider Frances Sanders, dramaturg Florian Hellwig en Bostheater-directeur Ingejan Ligthart Schenk selecteren jaarlijks uit tientallen aanmeldingen de meest veelbelovende inschrijvingen en begeleiden de makers bij het samenstellen van een locatievoorstelling. Vaak betreft het net afgestudeerde makers of mensen die al ervaring hebben als speler, maar zich als zelfstandig maker willen ontwikkelen.
Het bos blijkt een succesvolle broedplaats. Zo stonden op de allereerste editie van Boslab de makers die aan de wieg stonden van Circus Treurdier. In 2020 debuteerde Collectief Blauwdruk met een barok-futuristische drijf-in-waterfietsvoorstelling, waarna Boslab, Karavaan en Blauwdruk samen de nieuwe makersregeling aanvroegen. Nog geen twee jaar verder heeft het collectief een oeuvre van vier voorstellingen en al drie 4-sterren en een 5-sterren recensies op zak. Het trio begeleidt sinds vorig jaar ook Zephyr Brüggen. Zij keert dit jaar terug met het derde deel van haar trilogie over de verwoesting van de aarde.

Boslab Theaterfestival is van dinsdag 2 tot en met zaterdag 6 augustus en van dinsdag 8 tot en met zaterdag 13 augustus bij het Amsterdamse Bostheater aan De Duizendmeterweg 7. Deur open: 18.30 uur. Aanvang routes om 20.00 uur.  Eindtijd circa 22.45 uur. Meer info en kaarten via: www.bostheater.nl/boslab

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie