Afbeelding
Schouwburg Amstelveen

Nederlands Dans Theater via livestream te zien in Schouwburg Amstelveen

9 september 2020 om 13:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Het Nederlands Dans Theater opent het seizoen met Endlessly Free. Terwijl de dansers zich op het podium in het Zuiderstrandtheater in Den Haag bevinden, zien de bezoekers zaterdag 19 september om 20.00 uur de voorstelling via een livestream op een groot scherm in de Grote Zaal van Schouwburg Amstelveen. 

Op het programma een Triple Bill met een wereldpremière van een nieuw werk van choreograaf Medhi Walerski en SOON uit 2017. Van Crystal Pite wordt The Other You (2010) gedanst. Het stuk geeft een beeld van een man die in dialoog is met zijn ‘andere ik’ en beweegt zich rondom het spanningsveld tussen tegenstellingen.

PREMIÈRE WAR OF THE WORLDS Theatrale reconstructie van een uniek hoorspel dat heel Amerika op z’n kop zette. The War of the Worlds is op zondag 20 september om 14.00 en 16.30 uur (première) te zien in Schouwburg Amstelveen met musicalster William Spaaij in de rol van Orson Welles. Op 30 oktober 1938 brak er grote paniek uit in de VS. Radiozender CBS rapporteerde over een invasie vanuit Mars op onze Aarde. Chaos overheerste en luisteraars probeerden het gevaar te ontvluchten. In werkelijkheid was er geen sprake van een buitenaardse invasie. De berichtgeving was onderdeel van het uiterst realistisch hoorspel ‘The War of the Worlds’ van de 23-jarige theatermaker Orson Welles.

AGENDA Vrijdag 11 september zingt singer-songwriter Stephanie Struijk in ‘Vanaf Toen’ intense liedjes die de tijd even doen stilstaan. 

Donderdag 17 september speelt Viggo Waas voor een uitverkochte zaal De Meestervoorspeller en speelt Vanja Rukavina ‘Language’, een ijzersterke performance over de kracht van taal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie