Afbeelding
Foto: Shutterstock

Dit jaar een echt uniek kerstpakket geven? Zet hoog in op maatwerk

18 november 2021 om 15:33 Partnercontent

Wanneer je als bedrijfsleider aan het einde van dit jaar graag al je werknemers een kerstpakket zou willen geven, dan is dat ten eerste een goed en verstandig idee. Je moet je immers beseffen dat het voor al je medewerkers enorm belangrijk is om erkenning en waardering te voelen. Hierbij zou het kunnen dat het er in de alledaagse hectiek op de werkvloer niet altijd van komt om deze waardering ook open en duidelijk uit te spreken. Met de gift van een kerstpakket zorg je er dan voor dat deze waardering toch goed duidelijk gemaakt wordt.

Kerstpakketten staan bekend als een traditioneel fenomeen dat hoort bij feestdagen die toch al bol staan van de tradities. Hierbij zou het natuurlijk wel zo kunnen zijn dat je liever eens een verrassend en origineel pakket zou willen geven. Wie deze originaliteit zoekt zou eens in de (online) winkel van een grote aanbieder van kerstpakket (zoals bijvoorbeeld Kerstpakkettenplaza) moeten kijken. Wanneer je voor de ultieme vorm van uniekheid wenst te gaan kun je ook even doorlezen. In de volgende twee alinea’s beschrijven we namelijk hoe je bij uitstek kunt zorgen voor volkomen unieke kerstpakketten.

Stel de pakketten zelf samen

Een ondernemer die per se een uniek kerstpakket wenst te geven aan zijn of haar medewerkers, die zou op zoek kunnen gaan naar een aanbieder die je de mogelijkheid biedt om zelf je kerstpakketten samen te stellen. Er zijn namelijk aanbieders die daadwerkelijk deze optie bieden. Hierbij is het gebruikelijk dat je naar de betreffende showroom gaat om aldaar je keuzes te maken - keuzes uit misschien wel meer dan duizend verschillende producten.

Overigens dien je er wel rekening mee te houden dat dit doorgaans alleen mogelijk is als je een bepaald minimumaantal pakketten afneemt. Voor het mkb is deze optie dus waarschijnlijk niet beschikbaar.

Laat je werknemers hun eigen producten bestellen 

Een andere uitstekende mogelijkheid waarmee je kunt zorgen voor kerstpakketten die geheel uniek zijn bestaat uit het door je personeelsleden laten bestellen van hun eigen producten. Dit zou als volgt in z’n werk kunnen gaan: je geeft bij het moment van uitreiken je medewerkers een brief waarin staat waar ze met welke gegevens kunnen inloggen. Eenmaal ingelogd op een portaal van een kerstpakkettenaanbieder zien ze dat ze een bepaald bedrag te besteden hebben. Dit kunnen ze dan vrij besteden aan de producten die de aanbieder in het assortiment heeft.

De werkwijze van het door je medewerkers laten samenstellen van hun pakket heeft als voordeel dat zij niet met een pakket komen te zitten waarin producten zitten die ze eigenlijk niet willen hebben. Zo wordt mogelijk flink wat verspilling aan producten en voedsel voorkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie