Afbeelding
Foto : aangeleverd door Michel Doorn

Wat kan een ontstoppingsbedrijf allemaal voor je doen?

22 oktober 2021 om 09:11 Partnercontent

Als je last hebt van een verstopte afvoer of leiding, dan schakel je natuurlijk een ontstoppingsbedrijf in om die te verhelpen. Maar wist je dat een ontstoppingsbedrijf nog veel meer voor je kan doen? Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van een rioollucht in huis, of ongedierte zoals rioolvliegjes. Ook wanneer je een kruipruimte hebt die je met zand wilt laten vullen, kun je bij zo’n bedrijf terecht. De monteurs van een ontstoppingsbedrijf kunnen allerlei soorten rioolproblemen verhelpen. In dit artikel vertellen we je wat ze voor jou kunnen betekenen.

Rioolproblemen verhelpen

Heb je last van een verstopte afvoer, dan kun je het beste een ontstoppingsbedrijf inschakelen. Of het nu gaat over een doucheputje, een bad, een wasbak of een toilet, een verstopping is altijd vervelend. Daarom is het fijn als het probleem zo snel mogelijk opgelost kan worden. Gelukkig kan een professioneel ontstoppingsbedrijf je snel bijstaan wanneer de afvoer verstopt is. Omdat de monteurs beschikken over de juiste kennis en hulpmiddelen zijn ze vaak in staat een verstopping al binnen 30 minuten te verhelpen. Daarmee is de overlast snel verholpen. Het inschakelen van een ontstoppingsbedrijf is verstandiger dan de ontstopping zelf proberen te verhelpen. 

Rioolvliegjes in huis

De aanwezigheid van rioolvliegjes in huis duidt vaak op andere problemen aan het riool, zoals een lekkage of een kapotte leiding. Rioolvliegjes hebben een vochtige omgeving nodig om zich voort te planten. Daarom leven ze graag in onze riolen. Heb je ze in huis, dan is dat natuurlijk niet hygiënisch. Omdat ze normaal op vieze plekken leven, nemen ze bacteriën en andere vuiligheid met zich mee. Een ontstoppingsbedrijf kan de oorzaak van de plaag snel achterhalen en de achterliggende rioolproblemen oplossen. Hierdoor zullen de rioolvliegjes geen plek meer vinden om zich voort te planten en weggaan. Rioolvliegjes bestrijden is daardoor zo gedaan.

Onderhoud aan de septic tank

Ook wanneer je een septic tank hebt kun je bij een ontstoppingsbedrijf goed terecht. Een septic tank heeft zo nu en dan onderhoud nodig. Hij moet bijvoorbeeld op tijd geleegd worden. Hoe vaak dat moet gebeuren is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de tank en de mate van gebruik. Ook kan het voorkomen dat de septic tank een schoonmaakbeurt nodig heeft. Een ontstoppingsbedrijf kan je gelukkig ook hierbij goed van dienst zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie