Afbeelding
Foto: Shutterstock

Binance: een goede crypto exchange of onbetrouwbaar?

21 oktober 2021 om 07:24 Partnercontent

Bitcoin en andere cryptovaluta verhandelen vraagt om aandacht, kennis en een aantal omliggende factoren. Een goede crypto exchange is minstens zo belangrijk als de juiste kennis over crypto.

Binance is zo’n crypto exchange waar je voor kunt kiezen. Is het wat, of blijkt het toch een onbetrouwbare partij? Wat heb je eraan, en wat juist niet? Dat en meer ontdek je hier.

Wat is Binance?

Binance is een crypto exchange ofwel een plek om je bitcoin en andere cryptovaluta te verhandelen. Er zijn veel exchanges om uit te kiezen in binnen- en buitenland. Binance is actief op de Nederlandse markt. De naam horen we daarom steeds vaker.

Binance heeft een zeer groot aanbod aan handel opties, cryptovaluta, tokens en fractionele aandelen. Het wordt gezien als een van de grootste exchanges ter wereld. Daar heb je als Nederlandse handelaar helaas op dit moment niet veel meer aan. Tenminste, niet als je het netjes wil houden en geen risico wil lopen.

Binance heeft echter nog geen registratie van de Nederlandse toezichthouder gekregen. Dat wil zeggen dat de DNB (De Nederlandsche Bank) heeft aangegeven dat Binance zonder wettelijk verplichte registratie in strijd handelt met de wet. Kortom: Binance wordt in Nederland beschouwd als een illegale exchange.

Het probleem met Binance

Die registratie die ontbreekt bij Binance levert een hoop problemen op bij Nederlandse handelaren die deze exchange willen gebruiken. Omdat Binance volgens de autoriteiten door deze handelswijze witwassen in de hand speelt, kun je er als gebruiker ook mee in de problemen komen.

Voorheen was het bovendien mogelijk om te handelen via binance met iDeal. Dat is nu niet meer het geval. Er zijn gelukkig alternatieven.

Een alternatief op Binance

Voor de duidelijkheid: er zijn tal van alternatieven op Binance. Je hoeft niet eens een exchange te kiezen die actief beschikbaar is in Nederland. Je kunt ook verhandelen op een exchange die de oorsprong in een ander land vindt. Bitcoin Meester is echter momenteel zeer populair als alternatief op Binance. 

Wat is Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester is een crypto exchange waar steeds meer Nederlanders voor kiezen. Deze exchange heeft een aantal sterke voordelen:

?  Je kunt er geld omzetten naar Bitcoins door middel van iDeal;
?  Je kunt alle aangekochte Bitcoins direct bijschrijven in een wallet;
?  Het is een gebruiksvriendelijk platform waarin de eerste stappen zetten makkelijk is.

Je kunt bij Bitcoin Meester overigens meer kopen dan alleen Bitcoins. Het is ook mogelijk om te handelen in NEO, Link, Litecoin en Ethereum. Er zijn nog meer opties dan dit, voor de echte waaghalzen.

Laag beginnen

Wil je kennismaken met een nieuwe exchange? Begin dan laag. Dat wil zeggen: zet een relatief laag bedrag in en ga er een beetje mee spelen. Zodra je zeker bent van de exchange, kun je echt gaan handelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie