Afbeelding
Foto door form PxHere

De beste tips om een stage te vinden in Amsterdam

26 mei 2021 om 14:20 Partnercontent

Naast dat Amsterdam leuke bezienswaardigheden te bieden heeft, van musea tot rondvaarten door de grachten, is Amsterdam ook een hele leuke studentenstad. Ook is Amsterdam populair voor starters om een carrière te beginnen. Veel grote bedrijven en internationals zoeken doorlopend talent in de hoofdstad. Ben je benieuwd hoe je een stageplek in Amsterdam scoort? In deze blog zetten we alle tips op een rijtje.

1. Werk aan een goed CV!

First things first, voorafgaand aan jouw zoektocht naar een stage, zul je moeten zorgen het hebben van een goed CV. Jij zult zeker niet de enige zijn die op zoek is naar een stage, ben dus bewust van je concurrentie. Het hebben van een goed georganiseerd CV kan jou als individu onderscheiden van anderen, ook op zoek naar een stage. Wanneer je het lastig vindt om een goed CV samen te stellen, of niet precies weet wat je er allemaal in moet vermelden, raadpleeg dan het internet; Hierop staan tal van voorbeelden en templates die het jou een stukje gemakkelijker maken. Bovendien kun je natuurlijk terecht bij  vrienden of familie, zij kunnen jou ongetwijfeld verder helpen. Op deze manier valt jouw CV beter op en vergroot je jouw kansen om een stagiair te worden.

2. Schakel bedrijven in

Naast het raadplegen van het internet of je sociale kringen, kan je ook een bedrijf inschakelen die jou helpt met zoeken naar een stage in Amsterdam of traineeship in Amsterdam. Zo kun je bijvoorbeeld de website Magnet.me, verbonden aan bovenstaande links, gebruiken als basis voor jouw zoektocht. Allereerst creëer je een openbaar persoonlijk profiel, met interesses en werkervaring etc. De aaneengesloten partnerbedrijven van het bedrijf hebben de mogelijkheid om jou een “like” te geven op basis van jouw profiel. Op deze manier kun je snel in contact komen met bedrijven binnen jouw interesseveld. Op deze manier heb je, naast jouw actieve zoektocht via andere kanalen, in ieder geval al een lijntje uitliggen naar een potentiële stageplek.

3. Maak een LinkedIn profiel aan

Als de naam LinkedIn jouw niet bekend voorkomt, is het een zeer goed idee om direct na het lezen van deze blog een profiel aan te maken. Het platform LinkedIn wordt namelijk beschouwd als hét platform voor het vinden van een stage. Jouw profiel is als het ware een weerspiegeling van de inhoud op jouw CV. Hierin beschrijf je wie je bent, wat je interesses en kwaliteiten zijn en wat je werkervaring is. Een tip voor nieuwe gebruikers van het platform: Breidt je netwerk uit! Begin na het aanmaken van je profiel met het volgen van bedrijven waarin jij geïnteresseerd bent. Op deze manier vergroot je je bereik en val je tevens meer op. Bovendien kun je via LinkedIn altijd solliciteren voor een bepaalde stage omdat deze goed te vinden zijn op het platform. Vanwege het feit dat er erg veel personen die op zoek zijn naar een stage actief zijn op LinkedIn, zetten veel bedrijven ook zogenaamde ‘recruiters’ in. Dit zijn personen die in naam van het desbetreffende bedrijf op zoek gaan naar profielen die overeenkomen met de vereisten van een bepaalde stageplek. Dus, maak je profiel vandaag nog aan, het kan zomaar zijn dat jij binnenkort een stageplek verdient!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie