Afbeelding
Foto door form PxHere

Laatste update Bitcoin koers en zelf Bitcoin kopen

30 april 2021 om 07:00 Partnercontent

Wanneer je het over crypto hebt, dan heb je het natuurlijk over Bitcoin. Bitcoin is inmiddels al een groot aantal jaren de markt steeds meer aan het domineren en de Bitcoin koers is al vanaf 2017 dermate interessant voor veel investeerders, dat het aantal nieuwe mensen wat besluit om zelf Bitcoin te kopen jaarlijks exponentieel toeneemt.

Ook al had Bitcoin stevig te lijden onder de pandemie, de financiële crisis en de lockdowns, de crypto heeft een aardige comeback gemaakt. Stond Bitcoin een jaar geleden op zijn laagste punt in jaren, zo’n 4.000 Amerikaanse Dollar, is dat nu wel even anders.

De laatste Bitcoin koers rally steeg in december 2020 naar een nieuw record. Met een Bitcoin koers van 24.000 Amerikaanse Dollar werd destijds het toenmalige All Time High record van december 2017 naar de geschiedenisboeken verwezen. Daarmee sloot Bitcoin het jaar prachtig af, maar het echte vuurwerk moest nog beginnen.

In 2021 knalde Bitcoin snoeihard door alle grenzen heen. In februari verraste de crypto zowel vriend als vijand door het oude record te verpulveren en boven de 50.000 Amerikaanse dollar af te sluiten. Nog geen paar maanden later, in april, haalde Bitcoin koers zelfs een ruime 63 duizend Amerikaanse dollar als hoogste punt. 

De laatste dagen zit het een beetje tegen voor de Bitcoin koers, aangezien er wat vervelende berichten voorbij kwamen. Allereerst besloot Turkije dat het tijd werd om alle vormen van crypto in de ban te doen, waardoor het vervolgens een negatieve impact had van 5% op de Bitcoin koers. Een paar dagen later, toen inmiddels de Bitcoin koers weer een beetje overeind was gekrabbeld, kwam de volgende klap. 

De Amerikaanse overheid liet weten dat het een diepgaand onderzoek zal starten naar een aantal grote investeringsfondsen naar vermeend witwassen met crypto. Dit had een directe negatieve impact op de Bitcoin koers en de munt liep direct tegen een koerscorrectie van 15% aan.

Desalniettemin krabbelt de Bitcoin koers de afgelopen tijd weer keurig overeind en zijn de tekenen van herstel al snel weer zichtbaar. Bitcoin begeeft zich momenteel weer in de 55.000 dollar range en ligt daarmee aardig op koers om in de huidige bull run zich te prolongeren op dit niveau.

Zelf Bitcoin kopen in 2021?

Het positieve nieuws rondom crypto en Bitcoin zorgt voor steeds meer en meer nieuwe toetreders in de markt. Tegenwoordig heeft namelijk iedereen wel linksom of rechtsom van Bitcoin gehoord. Het aantal nieuwe investeerders heeft logischerwijs een gunstig effect op de Bitcoin prijs, maar wanneer zoveel mensen Bitcoin kopen heeft dat natuurlijk ook een positieve uitwerking op de globale acceptatie van Bitcoin als investeringsoptie en betaalmiddel.

Toch kan het overweldigend zijn wanneer je voor de eerste keer besluit om Bitcoin te kopen. Er zijn zóveel aanbieders, mogelijkheden en dingen waarop je moet letten wanneer je Bitcoin wilt kopen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Het slimste is om je vooraf goed in te lezen, klein te beginnen en bij een gerenommeerde crypto exchange aan te kloppen zodat je veilig en betrouwbaar je eerste Bitcoin aan kunt kopen. Bekende naam in Nederland is absoluut het platform Bitvavo. Wil je liever wat meer opties, iets goedkoper en internationaal oriënteren? Dan is Binance een uitstekend alternatief voor je eerste Bitcoin aankoop.

Ben je benieuwd naar crypto kopen of naar wat Bitcoin of andere crypto’s zouden kunnen doen voor jouw beleggingsportfolio? Bezoek dan eens onze website en vind betrouwbare aanbieders waar jij je crypto kunt kopen! Wij hebben al het onderzoek al voor je gedaan, jij hoeft alleen maar te bepalen waar je graag in zou willen investeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie