Afbeelding
Spouwmuurisolatie

Goed voorbereid de winter in door goede isolatie van je huis

29 oktober 2020 om 16:30 Partnercontent

Winter op komst

Het is inmiddels alweer bijna november en ondanks dat we nu nog in een redelijke milde herfst verkeren is komend winter dichterbij dan we denken. Op dit moment spelen de hogedrukgebieden de grootste rol. Als een hogedrukgebied stilstaat boven Scandinavië, ten noorden van Nederland, zal er in Nederland een oostelijke wind waaien. Deze voert in de winter de koude lucht aan uit het oosten. De afgelopen jaren zijn er vaak koude winters voorspeld. In 2012 was er in de maanden januari en februari zelfs sprake van een koudegolf. Op 7 februari was het zo koud dat de gevoelstemperatuur in Lelytstad min 28,6 graden was.

Voor komend winter zijn nu de voorspellingen dat in delen van Europa echte kou-uitbraken kunnen ontstaan waarbij het in de nachten vooral heel koud gaat worden. Doordat langzamerhand weer kouder wordt zullen de stookkosten ook omhooggaan.

Huizen niet geïsoleerd

Maar hoe zorg je ervoor dat de warmte dit jaar tijdens de winter in je huis blijft? Hoe bereid je je voor op de koude winterdagen die voor de deur staat? Het probleem is vaak dat veel huizen niet goed geïsoleerd zijn. Wanneer huizen wél goed zijn geïsoleerd, blijft tijdens de zomer de warmte buiten het huis en in de winter de warmte die je stookt constant in het huis.

Spouwmuurisolatie

Naast dat het mogelijk is om zoldermakers en schuine daken te isoleren, is spouwmuurisolatie ook een uitkomst. Isolatie van je spouwmuur zorgt ervoor dat er geen warme (of koele lucht) via de muren verdwijnt. In de meeste gevallen wordt er ook voor spouwmuurisolatie gekozen. Spouwmuurisolatie is namelijk een eenvoudige maatregel. Een bijkomend effect is dat het zichzelf in minder dat 5 jaar terugverdient. Daar komt bij dat het je zowel in de zomer als in de winter meer wooncomfort oplevert.

Isolatie subsidie 2020

Wanneer je van plan bent om je muren te isoleren is het verstandig om een professioneel isolatie advies op te vragen bij een officieel isolatiebedrijf. Bij het isoleren van je huis komen wel kosten bij kijken. Gelukkig biedt de Nederlandse overheid een bedrag in de vorm van een subsidie. Je kan tot 100 euro terugkrijgen van de overheid wanneer je een isolatie advies voor je woning aanvraagt, mits je dit doet bij een gecertificeerd isolatiebedrijf.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie