Afbeelding
Werkgeluk

Ben jij gelukkig in je werk?

7 mei 2020 om 07:33 Partnercontent

Een baan waaruit je veel voldoening haalt en die je blij maakt is belangrijk. Immers, je bent een groot deel van je leven aan het werk. De meeste mensen werken om te leven en niet omgekeerd. De term werkgeluk is de afgelopen jaren steeds bekender geworden. Er zijn coaches die je begeleiden bij het vinden van werkgeluk, maar ook zijn er zelfs al opleidingen die je opleiden tot werkgelukdeskundige. Daarnaast staat werkgeluk ook op de HRM-agenda bij veel bedrijven in Nederland. Vraag jezelf eens af: “Ben ik nog gelukkig in mijn baan?“ 

Waar draait het om bij werkgeluk? 

Bij werkgeluk gaat het om veel meer dan alleen het geluk en het plezier dat je werk je geeft. Zo is het ook erg belangrijk dat je werk je motiveert, prikkelt en je energie geeft. Een baan moet meer betekenen dan een verplichte van-negen-tot-vijf-invulling van de werkweek. Je baan moet een positieve bijdragen geven aan je leven en aan je geluksgevoel. Ook spelen voldoende sociale interacties en begrip en steun van collega’s een rol bij het ervaren van werkgeluk.

Effecten en factoren werkgeluk  

Inmiddels is het wel bewezen dat gelukkige werknemers beter presteren en bijdragen aan het succes van een bedrijf. Werkgeluk heeft een positief effect op de innovatie, energie en productiviteit in een bedrijf. En niet geheel onbelangrijk: werkgeluk helpt bij het voorkomen van een hoge werkdruk. Dit blijkt uit analyses van organisaties die onderzoek doen naar werkgeluk. Als je een baan hebt die je leuk vindt, betekent dit niet automatisch dat deze baan je ook energie geeft. Er zijn meer factoren van invloed op jouw werkgeluk. Als je werkgeluk wilt ervaren, moet er ruimte zijn om binnen je functie te kunnen groeien. Je moet de kans krijgen om individuele competenties te ontwikkelen en zeker niet tot aan je pensioen vastzitten aan een takenpakket. Een opleiding of cursus volgen zorgt er ook voor dat je baan uitdagend. Bovendien blijf je zelf zo ontwikkelen. Het is ook belangrijk dat factoren met elkaar in balans zijn. Zo kan een dosis verantwoordelijkheid of juist de afwezigheid daarvan van grote betekenis zijn bij het ervaren van werkgeluk.

Overweeg een nieuwe baan

Heb jij ondervonden dat je huidige baan jou geen voldoening meer biedt? Dan zou je kunnen overwegen om op zoek te gaan naar een andere baan. Nu is het nemen van deze stap in de huidige  tijd wellicht niet verstandig, maar je kunt je altijd oriënteren. Misschien heb jij nu ook wel meer tijd over nu je door de coronacrisis thuis werkt, minder werkt of helemaal geen werk hebt. Dan is Joinuz er voor jou. Joinuz is een eigenzinnig detacheerder binnen de zorg en overheid, die voor jou een functie vindt die perfect past bij jouw wensen en niveau. Bij het vinden van de juiste match gaan de recruiters uiterst zorgvuldig te werk. Je wordt niet zomaar aan de eerste de beste baan gekoppeld, maar tijdens een oriënterend gesprek en diepgaande vervolggesprekken wordt goed in kaart gebracht waar je passie ligt en je waar je echt blij van wordt. Joinuz valt op door de ‘lekker-leven-filosofie’. Bij Joinuz kun je terecht voor overheid vacatures en zorgbanen, allemaal op detacheringsbasis.

Waardering  

Joinuz is volledig gespecialiseerd in detachering in de zorg, werken bij de gemeente en binnen de overheid. Werken voor verschillende opdrachtgevers, biedt je de mogelijk om sfeer te proeven bij die verschillende organisaties. Wij bieden je ook de mogelijkheid om - zolang jij bij ons werkt - door te blijven leren. Zo kun je je altijd blijven ontwikkelen. Samen met jou zoeken we naar de beste baan die bij jou past, een baan die je op het lijf geschreven is. We brengen je wensen in kaart en gaan op zoek naar de perfecte baan voor jou. Onze opdrachtgevers zijn gevestigd in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland en we zoeken gemotiveerde en ervaren mensen zoals jij. Dit betekent dus ook dat je ervaring en inzet zullen worden gewaardeerd. En dat geeft een fijn gevoel.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie