Jan Wilhelmis kreeg in november 2021 de bronzen Turftrapster voor zijn verdiensten voor de lokale cultuur.
Jan Wilhelmis kreeg in november 2021 de bronzen Turftrapster voor zijn verdiensten voor de lokale cultuur. Foto: Gemeente Amstelveen

Jan Wilhelmis, bekend als clown Hoky Poky, op 80-jarige leeftijd overleden

20 april 2023 om 16:03 Overig

AMSTELVEEN Jan Wilhelmis, beter bekend als de Amstelveense clown en goochelaar Hoky Poky, is woensdag 19 april op 80-jarige leeftijd overleden. Dat meldt 1Amstelveen. Jan Wilhelmis was al langere tijd ziek. Hij leed aan kanker. In november 2021 kreeg hij een miniatuur bronzen replica van de Turftrapster. Deze gemeentelijke onderscheiding wordt toegekend aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Amstelveense cultuur. 

Wilhelmis deed dat meer dan 50 jaar lang met hart en ziel. Hij was onder meer betrokken bij vrijwilligersorganisaties en activiteiten zoals buurtvereniging Patria, Kinderland, de Sinterklaasintocht en Koningsdag. De meeste Amstelveners kennen hem echter als clown Hoky Poky. Jan Wilhelmis werd bij de uitreiking van de onderscheiding omschreven als een vakman pur sang, een ontwapenende, speelse kinderclown, iemand die jong en oud aan het lachen kreeg.


Jan Wilhelmis als clown Hoky Poky - Foto: archief

De uitvaartplechtigheid van Jan Wihellmis vindt dinsdag 25 april om 16.00 uur plaats in de aula van Begraafplaats Zorgvlied.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie