Fragment van filmposter ´Leeuwin'
Fragment van filmposter ´Leeuwin' Cinema Amstelveen

Extra films voor jeugd en volwassenen in meivakantie in Cinema Amstelveen

20 april 2023 om 07:00 Film

AMSTELVEEN In de meivakantie (van zaterdag 22 april tot en met zondag 7 mei) draaien er ook overdag extra veel films voor de jeugd en volwassenen in Cinema Amstelveen. Het programma van de cinema in Schouwburg Amstelveen begint in de vakantieperiode dagelijks om 11.30 uur.

Een van de films die te zien zijn is de familiefilm ‘Leeuwin’.  Het verhaal gaat over Rosi. Ze heeft een perfect leven in Suriname: ze woont in een mooi huis, heeft veel vrienden en een passie voor voetbal. Tot ze ineens naar Nederland moet verhuizen en alles verandert. Door haar nieuwe beste vriendin Jitte komt ze in het meidenvoetbalteam op school terecht. Niet iedereen is daar even blij mee, omdat ze beter is dan de rest. Lukt het haar om haar droom te volgen om Oranje Leeuwin te worden én haar nieuwe vrienden bij elkaar te houden?

SUPER MARIO

Ook de ‘Super Mario Bros Film’ (6+/ NL 2D) is in Amstelveen te zien in de meivakantie. Loodgieters Mario en zijn broer Luigi komen via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden. Met hulp van Toad, een inwoner van het Paddenstoelenrijk, en na een training van de vastberaden leider van het Paddenstoelenrijk Prinses Peach ontdekt Mario zijn eigen krachten.

REVOIR PARIS

Verder draait ‘Revoir Paris’ (12+) in Cinema Amstelveen. Drie maanden na het overleven van een terroristische aanslag herinnert Mia zich slechts flarden van de gebeurtenissen. Ze besluit haar stappen van die noodlottige avond na te lopen in de hoop dat wanneer ze zich meer herinnert, ze haar leven weer op kan pakken. 

TILL

Ook draait ‘Till’ ( Alle Leeftijden) Het drama is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Mamie Till Mobley’s langdurige zoektocht naar gerechtigheid voor haar veertienjarige zoon, Emmett Till. Hij werd in 1955 op brute wijze gelyncht werd tijdens een familiebezoek in Mississippi.

A GOOD PERSON

Cinema Amstelveen heeft verder ‘A Good Person’ (12+) op het programma staan. Het verhaal gaat over Allison. Zij heeft alles: een fantastische verloofde, een carrière en fijne familie en vrienden. Dan slaat het noodlot toe. Bij een fataal auto-ongeluk komt haar toekomstige schoonzus om het leven. Ook Allison komt er niet zonder kleerscheuren of emotionele littekens vanaf. Zij wordt uit het ziekenhuis ontslagen met niet verwerkt verdriet en een verslaving aan pijnstillers. Wanneer ze jaren later wil afkicken, komt Daniel (Morgan Freeman) op haar pad: de vader wiens dochter het ongeval niet overleefde. Verrassend genoeg deelt hij zijn eigen zorgen met Allison, en tussen de twee groeit een onwaarschijnlijke band die bewijst dat vriendschap en vergeving de instrumenten zijn die de diepste wonden kunnen helen.

THE BLUE CAFTAN

Daarnaast is ‘The Blue Caftan’ (9+) te zien. Het verhaal gaat over Halim die samen met zijn vrouw Mina een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko heeft. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar een enorme genegenheid voor elkaar. Mina’s ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen er voor dat dit fragiele evenwicht onder druk komt te staan. Verenigd in hun liefde, helpen ze elkaar om hun angsten onder ogen te zien.

AIR

Ook ‘Air’ (Alle Leeftijden) staat op het programma.De film gaat overde baanbrekende samenwerking tussen de toen nog jonge Michael Jordan en de pas opgerichte basketbaldivisie van Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de hedendaagse cultuur. De aangrijpende film toont de riskante maar carrièrebepalende gok van een onconventioneel team, de compromisloze visie van een moeder die ziet dat haar zoon een immens talent heeft, en de basketballegende die de grootste aller tijden zou worden.

UNE BELLE COURSE

Verder is de komedie ‘Une Belle course’ (12+) te zien. De 92-jarige Madeleine belt een taxi om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur Charles langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven. 

THE QUIET GIRL

Ook ‘The Quiet Girl’ draait in Cinema Amstelveen. Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge Cáit niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín.

Kijk op voor alle tijden en data: www.cinemaamstelveen.nl


Filmposter van ‘The Quiet Girl’ - Cinema Amstelveen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie