Afbeelding
Persfoto Thom Hoffman

Eerste Elsrijklezing: Thom Hoffman vertelt over ‘Indië, betovering en desillusie’

9 april 2023 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN Stadsdorp Elsrijk houdt in samenwerking met Boekhandel Blankevoort op woensdagavond 19 april de eerste Elsrijklezing in Huis Elsrijk aan Graaf Aelbrechtlaan 138. Acteur, fotograaf en schrijver Thom Hoffman gaat in gesprek over zijn boek ‘Indië, betovering en desillusie’. In het boek vindt Hoffmans jarenlange zoektocht naar het werkelijke Indië, vanaf het begin van de VOC tot aan de onafhankelijkheid van Indonesië, zijn eindpunt. 

‘Boven mijn jongensbed hing een Sumatraanse tijger.’ Zo begint Thom Hoffmans beeldende reis door de tijd. Onder een imposante tijgerkop droomde hij als 13-jarige over het sepiagekleurde Nederlands-Indië, het land van zijn grootouders. Oma en opa overleden kort na elkaar. Hoe was hun leven in Indië geweest?

PERSOONLIJKE ZOEKTOCHT

Omdat Thom Hoffman zijn lievelingsoma geen vragen meer kon stellen, ging hij op zoek naar antwoorden. ‘Indië, betovering en desillusie’ is een boeiende en persoonlijke zoektocht naar de waarheid achter deze voormalige Nederlandse kolonie; een geschiedenis die ver uitstijgt boven familieverledens. Het boek kan ter plaatse worden aangeschaft en zal gesigneerd worden door Thom Hoffman.

ELSRIJKLEZINGEN

Met de Elsrijklezingen wil Stadsdorp Elsrijk de publieke discussie over maatschappelijke onderwerpen in Elsrijk verbreden. Er zullen jaarlijks een paar lezingen worden georganiseerd. Deze eerste lezing van Thom Hoffman past in de aandacht voor Indonesië, die in Elsrijk al eerder gestalte kreeg in culturele manifestaties in het Openluchttheater Elsrijk en in eerdere debatten. In het najaar staat een Elsrijklezing door Rémy Limpach, de auteur van het boek ‘De brandende kampongs van generaal Spoor’ op het programma.

De Elsrijklezing wordt gehouden op woensdag 19 april van 20.00 tot 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt zeer op prijs gesteld. Aanmelden voor de lezing kan per e-mail naar: elsrijklezing@stadsdorpelsrijk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie