Afbeelding
Nickelas Kok | VLN Nieuws

Politie trekt man uit taxi in Hoofddorp na ‘geweldsincident’ aan Parklaan in Aalsmeer

5 maart 2023 om 10:35 Overig

HOOFDDORP/AALSMEER Op de Kruisweg bij De Hoek bij Hoofddorp is zondagochtend vroeg door de politie een aanhouding verricht.
Een passagier van een taxi werd met veel machtsvertoon uit een auto gehaald. Agenten droegen kogelwerende vesten. Het verkeer werd vanwege de veiligheid enige tijd stilgezet.

Een politiehelikopter gaf overzicht vanuit de lucht. Een landingsbaan van Schiphol moest hier even voor gesloten worden.

De man werd aangehouden vanwege een geweldsincident op de Parklaan in Aalsmeer. Aldaar was onder andere een woning vol met gas gezet. In de woning heeft een ruzie plaatsgevonden. De vrouw des huizes is naar buiten gerend, waarna de man zonder toestemming twee kinderen heeft meegenomen. Ook heeft de man daarna een gaskraan opengedraaid, waarna hij is gevlucht.

Agenten hebben voor de zekerheid de woning benaderd met schilden, omdat niet zeker was of de man toevallig nog aanwezig kon zijn. De gaskraan is snel dichtgedraaid. Wel moesten enkele mensen in de omgeving hun huis verlaten uit voorzorg.

De kinderen werden niet veel later ongedeerd teruggevonden in een nabijgelegen huis. Daar zijn ze herenigd met hun moeder.

De politie verrichte bij de taxi onderzoek, waarna de verdachte is afgevoerd naar een cellencomplex. De verdachte was zichtbaar geagiteerd en heeft diverse agenten uitgescholden bij zijn aanhouding.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie