Afbeelding
Eddie de Blieck

Amstelveen verstuurt enquêtes voor tweejaarlijkse Stadspeiling

16 januari 2023 om 11:27 Overig

AMSTELVEEN Amstelveen verstuurt deze week de enquêteformulieren voor de tweejaarlijkse stadspeiling Dit is een groot onderzoek onder Amstelveense inwoners van 18 jaar en ouder. Zo’n 7.000 inwoners krijgen komende week (tussen 19 en 22 januari) een brief op de mat met het verzoek om een digitale enquête in te vullen over gemeentelijke zaken. 

Om een beeld te krijgen van hoe inwoners hun leefomgeving ervaren laat de gemeente iedere twee jaar een stadspeiling uitvoeren. In de Stadspeiling wordt onder meer gevraagd wat inwoners vinden van hun wijk, of zij zich veilig voelen, of zij tevreden zijn over hun woning, welk rapportcijfer ze het onderhoud geven en hoe ze de voorzieningen waarderen.

Onderzoeksbureau I&O Research voert het onderzoek uit. De deelnemers zijn geselecteerd in een steekproef onder alle (circa 70.000) inwoners van 18 jaar of ouder. In de brief staat een inlogcode en wachtwoord. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

De uitkomsten van het onderzoek worden gepresenteerd aan het gemeentebestuur. Ook deelnemers aan het onderzoek en inwoners worden over de uitkomsten geïnformeerd. ‘We bedanken deelnemers aan de peiling op voorhand van harte voor hun tijd. Hun inzet helpt de gemeente om mogelijk nog beter op de wensen van inwoners in te spelen,’ aldus de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie