Jeritza Toney brengt op 28 januari de muziektheatervoorstelling 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje'naar het gelijknamige prentenboek van het jaar.
Jeritza Toney brengt op 28 januari de muziektheatervoorstelling 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje'naar het gelijknamige prentenboek van het jaar. Aangeleverd

Bibliotheek biedt uitgebreid programma rond Nationale Voorleesdagen

14 januari 2023 om 12:00 Overig

AMSTELVEEN Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 januari tot en met 4 februari wil Bibliotheek Amstelland iedereen inspiratie bieden met een uitgebreid programma en tips om het voorlezen nog leuker te maken. Centraal staat het prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Traditiegetrouw trapt de Bibliotheek af met het voorleesontbijt dat op woensdag 25 januari plaatsvindt. Burgemeesters en wethouders lezen dan voor uit het prentenboek van het jaar  in de bibliotheek-filialen in Aalsmeer en Uithoorn en aan het Stadsplein in Amstelveen.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen worden in de bibliotheek allerlei activiteiten georganiseerd rondom voorlezen voor (klein)kinderen. Voorlezen is volgens de bibliotheek erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind en bovendien eren ze zo nieuwe woorden. Daarnaast zorgt een voorleesmoment voor mooie herinneringen en een goede band tussen voorlezer en kind.

Iedereen die op woensdag 25 januari mee wil luisteren bij het voorleesontbijt is van harte welkom. Wie ook wil mee-ontbijten, moet zich vooraf aanmelden via amstelland.op-shop.nl/562/het-nationale-voorleesontbijt, want het aantal plaatsen voor het ontbijt is beperkt. Het voorleesontbijt is van 9.00 uur tot 10.00 uur in de filialen Aalsmeer, Uithoorn en Amstelveen Stadsplein.

WORKSHOP Op woensdagmiddag 25 januari kunnen kinderen van 4 tot en met 6 jaar ook zelf aan de slag gaan in Bibliotheek Stadsplein. Tijdens een workshop kunnen ze het verhaal over Maximiliaan Modderman tot leven brengen met Duplo. Leeftijd: 4-6 jaar. De workshop duurt van 15.30 tot 16.30 uur. Leden betalen vijf euro en niet-leden tien euro.

MUZIEKTHEATER Zaterdag 28 januari staat muziektheater met Jeritza Toney voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar op het programma in Bibliotheek Stadsplein. Ze speelt haar voorstelling ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Ze vertelt verhalen, zingt en maakt vrolijke muziek. De voorstelling duurt van 11.00 tot 11.30 uur. Bibliotheekleden betalen 6 euro en niet-leden 12 euro. Vanwege de beperkte capaciteit is er ruimte voor maximaal 1 volwassene per kind. Aanmelden kan via de agenda op debibliotheekamstelland.nl

WEBINAR INTERACTIEF VOORLEZEN Maandag 30 januari kunnen belangstellen een online webinar Interactief voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar volgen. Bij interactief voorlezen gaat de voorlezer een gesprek aan met zijn of haar kind over het verhaal. Dat maakt het voorlezen nog leuker én waardevoller. Alle tips over hoe je dit doet, komen aan bod tijdens het gratis webinar dat wordt gegeven via Zoom. Aanmelden kan via de agenda op debibliotheekamstelland.nl tot 30 januari 12.00 uur.

POPPENSPELER Zaterdag 4 februari sluit Bibliotheek Amstelland de Nationale Voorleesdagen af met poppenspeler Jogchem Jalink. Hij neemt alle speelgoedbeesten uit het verhaal van Maximiliaan
Modderman mee, en brengt het verhaal samen met hen tot leven. De voorstelling vindt plaats in bibliotheek Aalsmeer van 11.00 tot 11.30 uur. Bibliotheek-leden betalen 6 euro en niet-leden 12 euro. Aanmelden kan via de agenda op debibliotheekamstelland.nl


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie