Afbeelding
Pixabay

Lezing bij DenkersClub Elsrijk over klimaatcrisis

14 januari 2023 om 07:00 Overig

AMSTELVEEN De DenkersClub Elsrijk houdt op donderdag 26 januari een openbare lezing met gesprek na afloop over de klimaatcrisis, de achtergronden en oplossingen. Spreker is Tom Kroon.

De komende decennia zal de klimaatverandering naar verwachting zeker doorzetten. De uitstoot van broeikasgassen neemt nog steeds toe en de gemiddelde temperatuur zal volgens wetenschappers naar verwachting verder stijgen, met alle ingrijpende gevolgen van dien.

in de lezing van Tom Kroon komen ontwikkelingen aan bod die zich in onze westerse cultuur hebben voorgedaan. Hij zal wijzen op wetenschappelijke ontdekkingen, die de weg vrijmaakten voor ingrijpende technologische vernieuwingen. Ook zal hij laten zien hoe veranderingen in de moraal tot andere opvattingen over goed samenleven leidden. Met een verwijzing naar de rol van het christendom en een omschrijving van de mens als vorm van leven, rondt hij zijn verhaal af. Ten slotte geeft hij aan in welke richtingen dus moet worden gezocht naar oplossingen om de klimaatcrisis af te wenden. Er is ook tijd gereserveerd voor vragen en een gedachtewisseling.

Voorafgaand aan de lezing staan koffie en thee klaar, na afloop is er een een hapje en een drankje.

De bijeenkomst duurt op donderdag 26 januari van 20.00 tot 22.15 uur en vindt plaats aan Graaf Aelbrechtlaan 140. Toegang 5 euro (alleen contant). Vooraf aanmelden is gewenst bij denkersclubelsrijk@ziggo.nl met als onderwerp: ‘ik kom 26 januari’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie