Middenhof
Middenhof Archief BDU

Alzheimer Café Amstelveen in wijkcentrum Middenhof

15 januari 2023 om 07:00 Overig

AMSTELVEEN Het maandelijkse Alzheimer Café Amstelveen vindt op donderdagavond 26 januari plaats in wijkcentrum Middenhof aan Dr. Willem Dreesweg 155. Gespreksleider Jos Heeremans spreekt met Monique Nio, specialist ouderengeneeskunde Zonnehuisgroep, over vergeetachtigheid, dementie en de diagnose.

In de praktijk blijkt dat veel mensen met dementie en hun naasten lang thuis zelf ‘aanrommelen’ voordat ze aan de bel trekken omdat het niet meer gaat. De signalen, de vergeetachtigheid en het ‘niet-pluis-gevoel’ worden niet herkend als symptomen van dementie.

Het is echter belangrijk om dementie in een zo vroeg mogelijk stadium te herkennen en te diagnosticeren. Want bij een vroege diagnose kan zowel de mantelzorger als de betrokkene met dementie vanaf het begin goed worden begeleid. Het onbegrip over veranderend gedrag wordt weggenomen doordat de naasten worden geïnformeerd over de verschijnselen die horen bij dementie. Maar ook de mogelijkheden die er zijn op het gebied van ondersteuning, hulpmiddelen, zorg, activiteiten zijn effectiever als zij eerder in het ziekteproces kunnen worden ingezet.

Monique Nio legt uit waar men op moet letten bij bepaalde signalen, hoe men normale vergeetachtigheid van beginnende dementie kan onderscheiden en wat het belang is van een juiste diagnose.  Er is uiteraard gelegenheid om vragen te stellen.

Het Alzheimer Cafe begint om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur). De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Voor meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl/amstelland

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie