Vandaag startte de campagne op een ludieke manier met ‘plakmatten’ voor de ingang van de deelnemende scholen. Die kleven net zo vervelend als vers uitgekauwde kauwgom op straat.
Vandaag startte de campagne op een ludieke manier met ‘plakmatten’ voor de ingang van de deelnemende scholen. Die kleven net zo vervelend als vers uitgekauwde kauwgom op straat. Nederland Schoon

Start campagne tegen kauwgumvervuiling op Scholengemeenschap Buitenveldert

11 januari 2023 om 12:33 Overig

BUITENVELDERT Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert is een van de drie deelnemende middelbare scholen aan een landelijke wedstrijd om vervuiling door kauwgom tegen te gaan. De andere twee scholen komen uit Eindhoven en Groningen. Met de wedstrijd gaat de gedragscampagne ‘Kauwgom? Mik ‘m erin!’ van Nederland Schoon en kauwgomproducenten van start. Die moet jongeren stimuleren om gebruikte kauwgom netjes in de prullenbak te gooien. De school die in 66 dagen de meeste kauwgom heeft weggegooid in speciale kauwgom-afvalbakken, wint een tafelvoetbaltafel.

Jaarlijks belandt er veel uitgekauwde kauwgom op de grond. Daar wil Nederland Schoon verandering in brengen. Voor gebiedsbeheerders is het lastig en duur om kauwgom van de straat te verwijderen omdat hier speciale apparaten voor nodig zijn. Daarnaast nodigt een uitgekauwd kauwgompje op straat uit om de volgende daar ook weg te gooien. De campagne ‘Mik ‘m erin’ moet ervoor zorgen dat mensen er een gewoonte van maken om uitgekauwde kauwgom in de afvalbak te gooien. 

Vandaag startte die campagne op een ludieke manier met enorme ‘plakmatten’ voor de ingang van drie middelbare scholen, waaronder de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert. De plakmatten kleven net zo vervelend als vers uitgekauwde kauwgom op straat. Direct hierna is de kauwgomwedstrijd van start gegaan.

Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert in Amsterdam gaat de uitdaging aan. “Kauwgom, heel fijn dat het er is: even een frisse adem na de pauze. Maar wat doe je ermee als je uitgekauwd bent? Ons plein lijkt wel bedekt met een wit gestippeld vloerkleed,” vertelt docent Oosterhof. “Wist jij dat het minstens twintig jaar duurt voor dat ene stukje kauwgom is afgebroken? Het Green Team op de CSB vindt de campagne ‘Mik ‘m erin’ een super goede aanleiding om ons erop te attenderen dat kauwgom beter in de prullenbak gemikt kan worden dan op de grond. De komende drie maanden verzamelen we fanatiek alle kauwgom om onze kauwgomberg vervolgens te laten wegen door Nederland Schoon. We gaan natuurlijk voor de hoofdprijs: een tafelvoetbaltafel!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie