Met de Meldlijn wil de SP meldingen verzamelen van mensen die hun energierekening niet meer kunnen betalen.
Met de Meldlijn wil de SP meldingen verzamelen van mensen die hun energierekening niet meer kunnen betalen. Pixabay

SP start meldlijn hoge energierekening

6 januari 2023 om 07:00 Overig

AMSTELVEEN De SP is op maandag 2 januari een landelijke Meldlijn hoge energierekening gestart. Met de Meldlijn wil de SP meldingen verzamelen van mensen die hun energierekening niet meer kunnen betalen. “Terwijl het kabinet miljardensubsidies aan commerciële energiebedrijven geeft die torenhoge winsten maken, komen steeds meer mensen in de problemen,” stelt Marina Casadei, voorzitter van SP-afdeling Amstelveen.

De SP wil via de meldlijn onder meer te weten komen of het ingevoerde prijsplafond voldoende oplossingen biedt. Mensen kunnen op de meldlijn telefonisch hun verhaal kwijt, maar kunnen ook digitaal een reactie geven. De meldingen zal de SP gebruiken om de problemen van mensen aan te kaarten in de Tweede Kamer en gemeenteraden. Waar actie nodig is zal de SP zich inzetten voor goede oplossingen samen met de mensen. 

De Meldlijn hoge energierekening is op werkdagen tussen 19.00 en 20.00 uur gratis te bellen op telefoonnummer 0800-022.5005. Een melding kan ook digitaal worden verstuurd via sp.nl/meldlijn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie